Elektrikli Otomobil

2020 Jaguar I-Pace Özellikleri | Daha Hızlı Şarj ve Güncellemelerle Geliyor

2020 Jaguar I-Pace, şirketin tamamen elektrikli Jaguar modeli, yenilenen ve ödül almış bu kasasıyla 2021 yılı için hazırlık yapmış. Elektrikli crossover’ın bu upgrade edilmiş hali, premium EV / elektrikli araç pazarındaki oldukça hızlı ilerleyişe ayak uydurmasına yardımcı olmak için tasarlanmış olan güncellenmiş kasası.

Avusturya’da üretilen elektrikli araba Jaguar i-pace’nin mühendisleri, pil takımı ve elektrik motorları da dahil olmak üzere temel donanımında önemli bir değişiklik yapmamış ancak şarj teknolojisinin bir kısmını yeniden ele alıp güncellemiş ve kasada birkaç değişikliğe gitmişler. Bunun yanı sıra, bilgi-eğlence sistemi de elden geçirilmiş ve birkaç özellik daha eklenmiş.

Bu da ilginizi çekebilir: Dünyanın en hızlı elektrikli arabaları

2020 Jaguar i-Pace özellikleri

Tamamen elektrikli Jaguar I-Pace’in güç ve performans değerlerinde bir değişikliğe gidilmemiş. Araç, 396 hp ve 696 Nm gibi oldukça yeterli tork üreten çift motorlu bir konfigürasyona sahip. Bu değerler, aracın 0-100 km/s hızlanmasını 4.8 saniyede tamamlamasına olanak sağlıyor. 90 kWh batarya paketi, daha sert WLTP testinde 470 km gibi öngörülen bir menzil üretiyor. Bu değerlerin üstüne şirket, geçen yılın sonlarında menzili 20 km kadar daha uzatma sözü veren bir güncelleme yayınladı.

Bununla birlikte, Jaguar I-Pace, şimdi üç fazlı AC şarj kabul eden bir geliştirmeye uğramış. Bu da 11 kW’lık bir ev tipi şarj cihazının bir saatte 53 km menzil eklemesine olanak sağlayan bir kapasite demek. Yani tam Türkçesiyle, akşamdan sabaha 8 saat şarj olan araç, hemen hemen tamamen dolmuş olacak.

Jaguar I-Pace en büyük güncellemeyi kabin içinde aldı

Aracın 2021 model kasasında yapılan en büyük değişiklik kabin içinde bulunmakta. I-Pace, bu yıl yeni piyasaya sürülen Land Rover Defender’de sunulan infotainment sistemi (bilgi-eğlence ve bağlantı) teknolojisinin çoğuyla donatılmış bir kabine sahip olarak geliyor. 12,3 inç HD ekrana sahip en son sürüm Pivi Pro sistemi, I-Pace’in mevcut 10 inç ve 5 inç dokunmatik ekran çiftini kullanmakta.

2021 Jaguar i-pace makyajlı kasa ayrıca, kullanıcı arayüzünde daha sık kullanılan menü fonksiyonları arasında kolay geçiş yapabilmek için ‘düz menü yapısı’ tercih edilmiş. I-pace ile bilrlikte Android Auto ve Apple CarPlay standart olarak sunulmakta. Pivi Pro ayrıca servise gitme zorunluluğunu ortadan kaldıran OTA (over-the-air) güncelleme özelliğine de sahip. Bu şekilde mevcut haritaları ve yazılımları en son sürümlere kendiniz yükseltebiliyorsunuz.

Bu da ilginizi çekebilir: Elektrikli otomobiller benzinli ya da dizellerden neden daha iyi?

I-Pace artık ayrıca, opsiyonel olarak sunulan kablosuz şarj pedi ile beraber geliyor. Ayrıca standart olarak araca entegre bir SIM ve 4G bağlantı özelliği sağlıyor ve bu sayede akıllı telefonunuzu kullanmanıza gerek kalmadan Spotify ve benzeri servisleri kullanabiliyorsunuz.

2020 Jaguar I-Pace’in dış değişiklikleri nispeten sınırlı tutulmuş. Elektrikli arabanın ön ızgarasında yeni krom kaplama panjur standart olarak geliyor (muhtemelen Çin pazarı hedeflenmiş). Ayrıca modelde ilk kez opsiyonel 19 inç jant seçeneği de mevcut.

2020 I-Pace, mevcut Range Rover Evoque’da piyasaya sürülenle aynı ‘ClearSight‘ dijital dikiz aynasıyla mevcut . Çatıya monte edilmiş kamerası, I-Pace’ın dar hatchback camından alacağınızdan çok daha net bir görüntü sağlamakta. Bu da güvenlik olarak bir diğer artısı olmuş. I-pace Clearsight özelliklerini şu videodan görebilirsiniz.

https://youtu.be/Hwo5I0oiHWA

2021 I-Pace satın almak için Jaguar yetkilileriyle buradan görüşebilirsiniz. Aracın şu an satışta olan mevcut fiyatı donanım paketlerine göre 727.552 TL – 843.983 TL arasında.

2020 Jaguar I-pace fiyat listesi https://huglero.com
Daha Fazla Göster

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu