Elektrikli Otomobil

1800 Beygirlik Dendrobium D-1 İngiltere’den Dünyaya Satılacak

 

Geçen sene Geneva Motor Show’da tanıtılana kadar Dendrobium D-1 hakkında çok da fazla bir şey duymamıştık. Ama Dendrobium Otomotiv şirketinin İngiltere’de kurulmasıyla artık gümbür gümbür üretim aşamasına doğru yaklaştıklarını hissettiriyorlar.

Şirket CEO’su Nigel Gordon-Stewart liderliğinde D-1 projesi bir gelişim aşaması olarak ele alınıyor. 

Nigel açıklamasında ‘Teknolojisi yeterince güvenilir ve finansal anlamda karşılanabilir duruma geldiğinde, kendi şirketimiz bünyesinde geliştirmekte olduğumuz tamamen elektriğe dayalı güç ünitesi ve ekipmanları kullanacağız, ayrıca yine kendi üretimimiz olan solid-state bataryalar kullanacağız.

Bilmeyenler için belirteyim, solid-state (katı hal) bataryalar lityum-İon bataryalardan daha güvenli ve hacim olarak daha az ye kaplayan ama daha performanslı güç depolama birimleridir. Yavaş yavaş bazı telefonlarda da kullanım denemeleri başlamış olsa da, lityum pillere göre üretim süreci daha maliyetlidir.

Daha aşılması gereken bir çok sorun olsa da şirket açıklamasında aracın bazı hedefledikleri özelliklerini açıkladı. En dikkat çeken ise aracın vermesi planlanan çıkış gücü.

1,800HP (1,342kW / 1,825 PS) ve 2.000Nm tork gibi muazzam değerler. Bu değerleri sunabilen bir diğer araç da Rimac Concept 2.

Genellikle elektrikli araçlar taşıdıkları büyük piller yüzünden çok ağır olma eğiliminde olsalar da, Dendrobium’da şirketin hedefi aracı 1,750 kg seviyelerinde tutmak. Bu hedefe ulaşmak için şirket D-1’in yapımında ‘Protocell’ denilen Karbon-fiber tüp kullanacak. Araç tamamen çok hafif ve çok güçlü karbon-fiber gövde, gelişmiş kompozit yapı ve parçalardan oluşacak.

Araçla ilgili, menzil, şarj süresi gibi ilave bilgiler önümüzdeki aylarda netlik kazanacak. Ama şirketin söylediğine göre araç, eşsiz bio-aerial locomotion denilen (hareket döngüsünü yenileyen) kapılara ve açılır tavan sistemine sahip olacak. Bekleyip nasıl bir şey olacak görelim.

Dendrobium D-1 30 Ağustosta İngiltere’de görücüye çıkacak. Üretim aşamasına ne zaman geçeceği ile ilgili net bir bilgi olmasa da, üretim İngiltere’de olacak ve global çapta satışa çıkacak.

Şirketin iddiasına göre her şey planlandığı gibi giderse, Dendrobium markası gelecekte en heyecan verici ve sofistike teknolojinin kullanıldığı elektrikli hiper arabaların yüzü olacak.

Görseller: carmagazine

 

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu