Gülleci Bulamacı Kullanımı Hakkında En Çok Sorulan Sorular
Bir önceki yazımızın yorumlarında sizlerden gelen gülleci bulamacı kullanımı hakkında en çok sorulan soruları cevapladığım yazımı bugün sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Gülleci bulamacının ne olduğu, nasıl yapıldığı ve nasıl kullanıldığı hakkında paylaştığım yazılar sizler tarafından çok ilgi gördü. Bunun için çok teşekkür ederim.
Ancak gerek bölgesel şartlar ve iklim farkları, gerek uygulanmak istenen ürünlerin çok çeşitli olmaları nedeniyle haklı olarak sizler tarafından çok çeşitli sorular geldi. Bunu daha da aydınlatabilmek için sizlerden gelen soruları ve cevapları burada derlemeye çalıştım. Umarım faydalı olur.
Daha önce bu yazılarımı okumadıysanız, öncelikle bir göz atmak isteyebilirsiniz;
- Gülleci Bulamacı nedir? Faydası Nedir? Nerelerde Kullanılır?
- Gülleci Bulamacı Nasıl Yapılır?
- Bordo Bulamacı mı Gülleci Bulamacı mı?
Bildiğiniz üzere gülleci bulamacı, güllüce bulamacı olarak da biliyor olabilirsiniz, mahsullerini doğal yolla korumak isteyen yetiştiricilerin kendi yöntemleriyle yapabilecekleri ya da dışarıdan hazır yapılmışını tedarik edebilecekleri son derece ekonomik ve uygun şartlarda kullanıldığı zaman bir o kadar da sağlığa zararsız bir doğal koruyucu.
Bunu uygulamada ülke çapında ürün ve sıcaklık farklılıkları olduğu için siz üreticilerin aklına takılan sorular ve kısaca cevaplarına bakalım:
Gülleci Bulamacı Kullanımı Hakkında En Çok Sorulan Sorular
1) Gülleci bulamacı şeftalide ne zaman kullanılmalı? Monilya, dut kabuklu biti ve yeşil bit’e Faydalı mı?
Gülleci bulamacı şeftalide, ağaçlarda yaprak dökümü gerçekleştikten sonra yaraların kapanmasında kullanılabilir.
Aralık ayı içerisinde hazırladığınız % 2.5 oranına sahip Gülleci Bulamacı ağaçlara uygulanabilir. Bu kış mevsimine girişte ağaçların direnç kazanmasında katkı sağlayacaktır. Dahası bulamaç hazırladıktan sonra süzdükten sonra dipte kalan tortu ağaçların bedenlerine sürülebilir. Bu uygulama kış soğuklarında ağaçların bedenlerini sıcak tutar.
Ocak ayı sonunda da 1 kere yapabilirsiniz. Kış mevsimi içerisinde yapılacak uygulama miktarı yaşadığınız şehir ve iklim şartlarına göre değişir.
Şubat – Mart aylarında çiçeklenme öncesi ( gözlerin iyice kabardığı zamanda) bu oranı %1- 1.5 seviyesine düşürerek uygulamak gerekir.
Mart sonu, Nisan başı gibi döllenme sonrasında meyveleriniz kendini göstermeye başladığında bir diğer uygulamayı da yapabilirsiniz.
Monilya için bir direnç göstererek %100 kesin sonuca götürdüğü hakkında kesin bir bilgim yok. Bir çok dış etkenler hastalığın oluşmasında tetikleyici olabilmekte. Fakat küllemeye karşı mücadelede başarılı sonuç alındığını biliyorum ve uygulayarak deneyimledim.
Evet: Dut kabuklu biti, yaprak biti, kırmızı örümcek gibi zararlılara karşı başarılı bir karışımdır.
2) Gülleci bulamacı Bordo Bulamacı / Bakır İçerikli İlaçlar ile karıştırarak kullanılır mı?
Hayır. Asla karıştırılmamalıdır! Bordo Bulamacı ya da Bakır içerikli bir ilaç olan Cubravit’i Gülleci Bulamacı ile karıştırmanıza kesinlikle karşıyım. Büyük ihtimal fitotoksite’ye ( zehirleme ) sebep olacaktır.
İki ayrı uygulama şeklinde yapmak, en sağlıklı ve kesin çözümdür. Hatta iki uygulama arasında en az 15 – 20 gün olmalıdır. 3 – 5 gün arayla yapılan uygulamalarda ağacın yeşil aksamında sararmaya / yanmaya sebep olduğu gözlenmiştir.
3) Gülleci Bulamacı yerine Sıvı Kükürt ile Kireci karıştırıp atsam olur mu?
Hayır. Bu doğru bir karışım değildir. Bu şekilde ilerlemek istiyorsanız sadece sıvı kükürt kullanmanızı tavsiye ediyorum. Taralın içerisine kireci koyup üzerine sıvı kükürt boşaltıp atmaktan bahseden bir üreticimiz vardı.
Kesinlikle yapmamasını söyledim. Bütün makinenizi bir anda kullanılmaz hale getirirsiniz ve de temizlenmesi için çok büyük çapa harcamak zorunda kalırsınız.
4) Gülleci Bulamacı ile başka bir gübre ya da ilaç karıştırılıp atılabilir mi?
Gülleci Bulamacı kullanımı ile ilgili olarak, bulamaçla bir kaç ürünün karıştırıldığına dair yazılar ve yorumlarla karşılaştım. Demlenmiş hayvan gübresi ( büyükbaş, tavuk, koyun keçi gübreleri gibi ) karıştırılabileceğini ben de söyledim.
Diğer kimyasal ilaçlarla karıştırılması taraftarı değilim ( amacımız zaten kimyasaldan uzaklaşmaya çalışmak iken; neden karıştırmaya çalışıyoruz??? !! ).
Kaolin kili ile karıştırıp elmada güneş yanıklığına karşı mücadele eden bazı üreticiler ile karşılaştım. Sıvı gübreler ile karıştırsak olur mu? diye soranlarda oldu; gübre ile karıştırabilirsiniz. Kimyasala gerçekten mecbur değilseniz, karşıyım!
5) Sebzelerde kullanılır mı? Ne kadar kullanılır?
Domateste yapılmış deneme var. Çok başarılı sonuç alındı. Domateste dekara, damlamadan 3 lt / dekar, üstten 100 lt suya 1 – 1,5 lt dozunda kullanılabilir. Diğer sebzelerde de kullanılabilir tabi ki.
6) Gülleci Bulamacı Kayısı Bitkisi’nde kullanılır mı?
Kükürt kayısı üzerinde zehirlenme etkisi yapmaktadır. Gülleci Bulamacı yapraksız dönemde kullanılabilir fakat çiçeklenme ve yapraklanma başladığında kullanılması halinde toksik etki yapmaktadır. Aman dikkat edin.
7) Gülleci Bulamacı mısır bitkisinde kullanılır mı?
Mısır bitkisinde kullanıldığını bir üreticiden dinlemiştim. Başarılı sonuç aldığını duymuştum. Kullanım dozuna dikkat ediniz. %1 oranını geçmeyin.
8) Gülleci Bulamacı pamukta kullanılır mı?
Zararlılar üzerinde çok etkili olduğunu iddia eden üretici ile en son zamanlarda haziran sonu gibi yaptığım görüşmede; gülleci bulamacı ile pamukta çok güzel sonuçlar aldığını söylemişti. hatta son zamanlarda %1,5 dozunun yetersiz olmaya başladığını söylemişti.
9) Gülleci Bulamacının dibinde kalan tortu başka bir yerde kullanılabilir mi?
Gülleci bulamacı tortusu ağaçların bedenlerine sürülebilir. Salyangoz ve topraktan gelen diğer zararlıların azalmasına sebep olacaktır. Hatta kış aylarında ağaçların bedenine sürülen tortu soğuğa karşı direnci de artıracaktır.
10) Gülleci Bulamacını damlamadan kullanmanın faydaları nelerdir?
pH değeri düşük olduğu için toprağın pH’sinin düşürülmesinde etkisi vardır. Devamlı kullanılması sonucu yaydığı kokudan dolayı zararlıları uzak tutmaya da yardımcı olur.
11) Gülleci Bulamacı hangi dönemde ne kadar dozda kullanılmalıdır?
Yaprak dökme sonrası kış aylarına giriş dönemi için diyebiliriz. % 2,5 dozunda kullanılabilir. Kış aylarında Aralık’tan Mart ayına kadar her ay 1 uygulama yapılabilir. Mart ayında sonra uyanmadan çiçek dönemi sonrası %1,5 dozuna düşürmek doğru olacaktır. Yüksek doz uyanma sonrası yeşil aksamı yakmasına sebep olabilir. Dikkat etmeliyiz!!!
12) Gülleci Bulamacı hangi hastalık ve zararlılara karşı etkilidir?
Yaprak biti( ballığın sebebi ), kırmızı örümcek, kabuklu bit, ceviz iç kurdu, külleme, monilya, klok ( yaprak kıvırcıklığı ), zeytinde fusarium gibi bir çok hastalık ve zararlı ile mücadele de kullanılabilir.
13) Gülleci bulamacı nerelerde kullanılır?
Gülleci bulamacı tarımda, yetişkin kayısı hariç, hemen her türlü bitki ve ağaçta koruma maksatlı kullanılabilir.
Kullanılabileceği başlıca meyve ve sebzelere örnek vermek gerekirse, narenciye, asma, elma, zeytin, nar, domates, biber, salatalık, ceviz vs. diyebiliriz. Daha detaylı bilgi için gülleci bulamacı nedir yazımızı okuyabilirsiniz.
14) Gülleci bulamacı hangi aylarda kullanılır?
Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında meyve ağaçları yapraklarını döktükten sonradır.
Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.
15) Kireç ve kükürt karışımı ne işe yarar?
Kireç kükürt karışımı bir diğer adıyla gülleci bulamacı olan organik bir çözeltidir. Bitkilerde fungusitler (mantari hastalıklardan) doğal şekilde korumaya yardımcı olur. Gülleci bulamacının içeriği organik ve doğaldır.
16) Gülleci bulamacı bordo bulamacı yerine kullanılabilir mi?
Hayır. Her iki karışım farklı içeriklere ve özelliklere sahiptir. Bordo Bulamacı bazik bir etkiye sahiptir. Gülleci Bulamacı asidik bir etkiye sahiptir. Birini diğerinin yerine kullanmak yerine uygun zaman ve koşullarda ikisini de uygulamak daha iyidir.
17) Gülleci bulamacı çiçeklerde kullanılabilir mi?
Evet. gülleci bulamacını çiçeklerde kullanabilirsiniz. Küçük sprey kutularına koyarak sprey uygulaması yapılabilir. Ancak sprey ağzını tıkamaması için önce iyice süzmek faydalı olacaktır.
17) Güllüce bulamacı zeytinde ne sıklıkla kullanılır?
Çiçek dönemine kadar 10 günde bir uygulama yapabilirsiniz. Çiçek döneminden sonra da 15 günde bir uygulama yapılabilir. Bu uygulamalar sırasında yabancı ot ile mücadeleyi elden bırakmamak önemlidir.
18) Gülleci bulamacı zeytinde pamuklu bit hastalığına iyi gelir mi?
Evet. Unlu bit görülmeden önce uygulamaya başlanması halinde başarı yüzdesi artar. Ayrıca bu mücadele öncesi arazide yabancı ot olmamasına dikkat edilmelidir.
19) Gülleci bulamacı kayısıda ne zaman kullanılır?
Kayısıda uyanma başladığı an kullanım yapılmamalıdır. Kayısı kabuğuyla tüketilen ve tüylü bir meyve olduğu için yıkamayla gülleci bulamacı kokusundan arındırılamayabilir.
20) Gülleci bulamacını serada kullanılabilir mi?
Evet. Ama yoğun koku oluşması çalışma şartlarını zorlayabileceğinden sera havalandırması iyi yapılmalıdır.
Sizlerden gelen soruların yoğunluğu ve sıklığına göre bu yazıya soruları yeniden derleyip ekleyeceğim. Umarım size ihtiyacınız olan yardımı bu yazı ile yapabilirim. İlginize çok teşekkürler.
Görsel: pngwing
İyi günler, gülleci bulamacı kiraz iç kurdunu önlemek için kullanılabilir mı hangi dozda ve hangi zamanlarda yapmamız gerekir,teşekkürler ederim
Merhaba Sercan bey Elazığ dan yazıyorum ben bir kayısı üreticiyisim güllece bulamacını sonbahar ve ilkbahar ağaçta yaprak olmadan kullansam olurmu bahçemde her yaştan ağaçlarım var sonbaharda bordu mulamacı kullandım baharın gülleci mulamacı kullansam olurmu tşekkürler ederim
merhaba
antep fıstığında kullanabilirmiyiz
Selamlar,
Antep fıstığında ne için kullanmak istiyorsunuz?
Merhaba Sercan bey.cok faydalı bilgiler veriyorsunuz çok teşekkür ederim.benim sorum şu ben gulleci bulamacini doğrudan sulandırma dan puskurttum böcek ve yılana haşere ya karşı.bahcenin etrafına püskürtme işlemi yaptım.yazligim uzakta ve sık gidemedigim için durum ne oldu bilmiyorum.umarim yanlış bir şey yapmamışımdır.faydasi yada zararları ne olabilir.simdiden teşekkür ederim
Merhabalar Zuhal Hanım,
Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu yaptığınızın hiç bir zararı olmayacaktır. Ayrıca toz kükürt dökerekte yılana karşı koruma sağlayabilirsiniz. Eğer bu problem ciddi bir boyutta ise, profesyonel bir ilaçlama firmasından destek almanızı tavsiye ederim.
Selamlar,
Iyi günler sercan bey gülleci bulamacı nı kiraz da kullanabilirmiyiz hangi zararlılara kullanabiliriz ve kiraz a ne gibi katkıları olur ayrıca kiraz a uygular iken yaprak gübresi ile beraber uygulaya bilirniyiz
Merhabalar Hayrettin Bey,
Kirazda uygulama yapabilrisiniz. karışım yapabilirsiniz fakat kullandığınız yaprak gübresinin içeriği çok önemli. Mümkünse uygulama öncesi küçük bir kabın ( tasın ) içerisine biraz gülleci bulamacı biraz yaprak gübresi dökerek karıştırın, çökelme ya da topaklanma yapmazsa kullanabilirsiniz. Buna dikkat edin lütfen.
Selamlar,
Merhaba Sercan bey ben şimdi limon ağaçlarına atsam şu an yeni sürgünler var atarsam 1600 lt ye ne kadar vermek gerekir
Aydın Bey Merhabalar,
öncelikle şunu sormak isterim. Hangi bölgede üretim yapıyorsunuz ve Aaaçlarınız da ki hangi sorun ile mücadele için bunu uygulayamak istiyorsunuz. %1’lik oranda uygulama yapmanızı tavsiye ederim. Hava sıcaklıklarını göz önünde bulundurarak, 1600 lt su için 16 lt. Gülleci Bulamacı kullanacaksınız. Sorulara cevap verebilirseniz size daha net yardımcı olabilirim.
Sevgiler,
Merhaba, değerli bilgiler için teşekkürler. Domateslerimde kırmızı örümcek zararına ait yaprak görüntülerine rastladım. Büyüteç ile inceleme imkanım yok. Gülleci bulamacı bu durumda etkili olur mu? Yine gülleci bulamacı yoğun yağışlar sonrası mantari hastalık gelişimini önlemek amacıyla koruyucu olarak kullanılabilir mi? Kullanılması durumunda açmış olan çiçekleri yakar mı? Eğer bu 2 durumda kullanılırsa dozu ne olmalıdır? Bu arada domateslerimde bakteriyel leke hastalığı da mevcuttu. %50 metalik bakır uygulamasının 2. sinden 2-3 gün sonra yağmurlar yağdı. Bu yağmur öncesi bakır uygulaması fungal hastalık gelişimini önler mi? Çok sağolun, iyi akşamlar.
İlyas Bey Merhabalar,
Kırmızı örümcekte etkili olacaktır. Gülleci bulamacını düzenli olarak kullanmanız halinde ortamda fungal hastalık sporlarının da çoğalmasının önüne geçtiği için dolaylı yoldan hastalıkla mücadele de gerçekleşmiş olacaktır. Bu karşımın kullanımını akşam üzeri serin saatlerde yapınız. Bir zararı olmayacaktır. Domateste 1,2 – 1,5 lt karışım / 100 litre suya bu oranı zararlının popülasyon yoğunluğuna göre karar vermelisiniz.
Bakır uygulamanız 2-3 gün içerisinde etkisini göstermiştir. Takibini yapınız ve gerekli ise tekrar uygulama yapınız.
Burada çok önemli bir uyarı yapmak isterim. Bakır uygulamasının hemen arkasından Gülleci Bulamacı uygulaması KESİNLİKLE YAPILMAMALIDIR: Çok önemli bitkilerinizde fitotoksik etki yapar. Aman dikkat!!!!
Sorularınız olması halinde lütfen irtibatta kalalım.
Sevgilerimle,
Merhaba sercan bey
Gülleci bulamacı sebzelerde çiçeklenme döneminde kullanılır mı meyveye geçme aşamasında bir zararı olurmu ( ağaçlarda çiçek açma döneminde kullanmayın diye bir yorum okudum ) cevap verebilirseniz sevinirim iyi günler
Yener Bey Merhabalar,
Meyvelerin çiçek döneminde kullanımını mecbur kalmadıkça tavsiye etmiyorum. Fakat sebzede bu durum farklı oluyor. Çünkü sebze fideleri kademeli ve düzenli olarak çiçek durumunda olurlar. Sebzelerde tam çiçek taslakları görüldüğünde açma gerçekleşmeden önce ki döneme denk getirebilirsiniz. Direk çiçek döneminde uygulama yapılacaksa gece saatlerinde yapılmasını tavsiye ederim. Sorunuz olması halinde lütfen irtibatta kalalım.
Sevgilerimle,
verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler . sizde ricam sebzelerde gülleci bulamacını ne sıklıkta kullanmalıyız tek doz yeterli olacakmıdır . bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.
Mehmet Bey Merhaba,
Sebzelerde tek doz yeterli olmayacaktır. Düzenli kullanım başarı getirecektir. Yapraktan 10 günde bir uygulama yapmanızı tavsiye ederim. Damlamadan verecekseniz de 2 – 3 günde bir uygulama yapınız. Sorunuz olması halinde lütfen irtibatta kalalım.
Sevgiler,
Sevgili üstad
bütün bilgileri vermişsiniz teşekkür ederim. Ancak özellikle sebze ve meyvelerde Güllüce Bulamacı uygulamasından kaç gün sonra hasat edilebilir. Hasat zamanı kaç gündür, mesela kayısı ve badem meyveleri üzüm büyüklüğünde atıldığı zaman, çileklere atıldığı saman kaç gün sonra yiyebiliriz
Ahmet Bey Merhaba,
İlginiz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Kükürt içerikli bir karışım olduğu için kokudan rahatsız olmayacaksanız, uygulamadan 1 – 2 gün sonra hasat ederek güzelce yıkayıp ( sirkeli suyun içerisinde bekletip ) tüketim yapabilirsiniz. Eğer ticari olarak üretim yapıp satışa sunacaksanız en az 4 – 5 gün bekleyip kokunun azalmasını beklemenizi tavsiye ederim. Sağlık açısından bir zararı olduğu için değil müşterileri rahatsız etmemesi için bu süreyi öneriyorum. Sorunuz olması halinde lütfen irtibatta kalalım.
Sevgilerimle,
Sercan bey merhaba
Yazılarınızda göremedim. Her iki bulamacın son kullanım süreleri nedir.
Kolay gelsin
Erdoğan Bey Merhabalar,
Bordo Bulamacı’nın kullanım süresi çok ama çok kısadır. Bu sebepten kullanmadan hemen önce hazırlamanızı tavsiye ederim.
Gülleci Bulamacı’nı ise hazırladıktan sonra güneş göremeyecek bir yerde plastik ya da cam saklama kaplarında, ağzı kapalı olacak şekilde 2 yıl kadar saklayabilirsiniz.
Sevgiler,
Verdiğiniz bilgiler çok net anlatımınız çok sade emeğinize sağlık.
Ayrıca çok faydalanıyorum. Teşekkür ederim.
İyi günler sercan bey gülleci bulamacını sebzelerde ( domates biber salatalık patlıcan vs.) ne zaman kullanmaya başlayabiliriz. Hem damlama hem ilaç pompası ile kullanım zamanları nasıl olmalı? Üzümde ve Asma da çiçek açmaya başlamadan kullansak zararı veya faydası olur mu?
Adil Bey merhabalar,
Sebze fidelerinizin büyüklükleri ne durumdadır? Eğer 30 cm’yi geçtiyse damlamadan ve üstten uygulama yapmaya başlayabilirsiniz. Dozunuz başlangıç olarak %1 olsun. Çiçek açmadan önce %1 dozunda kullanabilirsiniz. Gelişmelerden haberdar etmeniz beni çok mutlu edecektir. İyi çalışmalar.
Teşekkürler,
Merhaba Sercan bey salatalık ta hasat alma döneminde kullanılırsa çiçek dökmeye sebep olurmu düşük verim almaya sebeb olurmu veya salatalık ta kullanım ın faydası varmı şimdiden teşekkürler
Merhabalar İsmail Bey,
Hasat dönemine girildiğinde daha dikkatli kullanılmalıdır. Salatalıkta faydalı olacaktır. Tozlaşmaya engel olmasını istemiyorsanız karanlık saatlerde uygulama yapmaızı tavsiye ederim.
Sevgilerimle,
İlginiz için teşekkürler Sercan bey.Gelişmeleri bildireceğim inşaallah.
Bende size çok teşekkür ederim Kadir Bey. sizden gelecek haberleri merakla bekliyorum.
Sağlıkla kalın,
Sercan bey merhaba, gülleci bulamacının zeytin, narenciye ve özellikle domates v.b. sebzelerde kullanım periyodu ne olmalıdır.Özellikle sıcak aylarda hangi sıklıkla kullanılmalıdır?
Kadir Bey Merhabalar,
15 – 20 gün aralıklarla ağaçlarda uygulama yapabilirsiniz. Domateste haftada bir uygulama yapabilirsiniz. Dozu %1 ‘i geçmesin buna dikkat edin lütfen. Gelişmelerden bizleri de haberdar etmenizi çok isterim. İyi bir hafta sonu olsun.
Sağlıkla kalın. Evde kalın.
Teşekkürler,
Merhaba Sercan bey büyük bir ceviz agacimiz var uç dallari ve kol kalinliginda dallari kuruyor her sene temizluyoruz ru dallari ama yine ayni şeyle karsilasiyoruz gecen sene yapraklarda bağ uyuzu vardi neden kurur ne tapmaliyiz
Burak Bey Merhabalar,
Ağaçlarınız boy olarak uzama yapıyor mu? Arazinizin konumu hakkında bilgi verir misiniz? ( Dağda, ovada vb. ) Bağ uyuzunun mücadele ile önüne geçilir. Asıl sorun kalın dallardaki kuruma; taban su ile karşılaşmış olma ihtimali yüksek seviyede olabilir. Her yıl derin sürüm yapıyor musunuz? Derinden kastım, tekli patlatma ile 50 cm’den daha derine fazla toprak işleme gibi. Sorularınızın cevabını merakla bekliyorum.
Sevgiler,
S.a hocam gülleci bulamacı uygulamasını üzüm bağlarında yaz ve kış mevsimine göre ilaç makinelerimize ne kadar dozajda katmamiz lazim. (100 lt suya ne kadar gülleci bulamacı yaz ve kış olarak )
Süleyman Bey Merhabalar,
Kış aylarında 100 litre suya 2,5 – 3 lt oranında, yaz aylarında 100 lt suya 1,5 lt oranında Gülleci Bulamacı karıştırarak uygulama yapabilirsiniz. Başka sorunuz olması durumunda lütfen yazınız. Sağlıkla kalın.
Sevgiler,
Hayırlı akşamlar abi bağlarda unlu bit için kesin sonuç olmasada etkili olan kimyasal var güllece bulamaci ünlü bit için etkili olur mu sadece asma gövdesine yoğun bir şekilde uygulasam olur mu
GÜlleci bulamacı unlu bit için faydalı değildir. GÜlleci bullamacı koruma amaçlı kullanmalıdır. Zararlılar zaten oluşmuşsa farklı yollara başvurmalısınız.
İçerisine ünlü bit ilacı karıştırirsak bir sakıncası olur mu? Kısacası gullece bulamaci içerisine kimyasal ilaç olan breaker 240 SC karistirilir mi? Teşekkürler.
Selamlar,
Kimyasal karıştırarak kullananlar var. Fakat ben tavsiye etmiyorum. Mümkünse ayrı iki uygulama olarak planlamanızı tavsiye ederim.
Selamlar,