Elektrikli Otomobil

2022 BMW iX xDrive50 Elektrikli Tüm Detaylarıyla Ortaya Çıktı

BMW iX xDrive50 elektrikli Crossover, 516 HP ve yaklaşık 480 km menzil sunuyor.

BMW , geçen yılın sonlarında iX elektrikli crossover’ı bize tanıttı , ancak bu yalnızca kısmi bir açıklamaydı. Bu elektrikli otomobili, pardon canavarı, her açıdan görüp, bazı önemli teknik özelliklerini gözden geçirmemiz iyi olur. 

iX’in kesinleşen üretim özelliklerini ve sayısız diğer ayrıntılarını gelin beraber inceleyelim.

Öncelikle kesinleşen motor gücü verileriyle başlayalım. 

2022 BMW iX xDrive50 Elektrikli Teknik özllikleri

iX, yalnızca ABD’de xDrive 50 modeliyle piyasaya çıkıyor ve standart dört tekerlekten çekiş sağlıyor. Güç çıkışı, iki elektrik motorundan 516 beygir gücü ve 764 NM tork değerinde. 

Elektrikli aracın arka motoru 335 HP ile önden daha güçlüyken, ön motorun çıkışı 268 beygir gücünde. 

BMW, bu son haberinde, bir iX M60 modelinin ilk elektrikli M crossover’inin de 600 hp’nin üzerinde güç çıkışıyla yolda olduğunu açıkladı . Bu modelin ne zaman satışa çıkacağı bilgisi ise henüz mevcut değil. Standart xDrive50 modeli 0-100 km’ye sadece 4,6 saniyede ulaşıyor, bu nedenle M60’ın 4.0 saniyeye yakın veya daha kısa olmasını beklememek gerek. BMW, Porsche Taycan‘ın iki vitesli şanzımanından farklı olarak tek vitesli bir şanzıman kullanmayı tercih ediyor .

BMW batarya paketlerinde daha önce yüzeysel olarak şarj hızlarını ve menzilini artırmıştı, ancak bu gelen bilgilerle öğrendiğimiz daha çok şey var. Araç için sadece bir pil seçeneği mevcut. Bu batarya paketi 111,5 kWh bir güç akışına sahip, ancak BMW bunu 106,3 kWh ile sınırlandırmış durumda.

Pilin şarj edilmesini maksimum kapasiteye sınırlama uygulaması, aslında elektrikli otomobiller arasında oldukça yaygın. Halen EPA tarafından tahmin edilen resmi bir menzil yok, ancak BMW tam şarjla “yaklaşık 480 km menzil vaat ediyor. iX’i bir DC hızlı şarj cihazına taktığınızda %10’dan %80’e şarj olması 40 dakika sürecektir. Yani daha anlaşılır bir şekliyle söylemek gerekirse, bir iX’i 200 kW hızlı şarjla beslemek, %10 şarjla başladığınızı varsayarsak, menzili 10 dakikada 145 km artıracaktır.

BMW iX xDrive50 elektrikli Crossover yeni bir süspansiyon sistemiyle geliyor

Ayrıca süspansiyon ve şasi teknolojileriyle ilgili ayrıntılar da bu haberlerle beraber geldi. BMW, standart süspansiyon olarak “lift-related shock absorbers” (ağırlığa dayalı süspansiyon) kullanıyor. Amortisörlere eklenen ekstra hidrolik sönümleme, sertliği, değişen süspansiyon hareketine göre ayarlayabiliyor. Büyük süspansiyonın kaldırmasıyla, ikinci bir piston iç kovanın içine düşüyor. BMW, teknolojinin nihayetinde büyük tümsek ve kasislerde daha az vücut dalışı ve küçük yol kusurları üzerinde daha yüksek konfor seviyeleri ile sonuçlandığını iddia etmekte.

Ayrıca BMW’nin elektronik olarak kontrol edilen şokları ve ayarlanabilir süspansiyon yüksekliği ayarlarını içeren uyarlanabilir havalı süspansiyonunu da artık unutabilirsiniz. BMW’nin diğer elektronik kontrollü adaptif süspansiyonlarında olduğu gibi bu yukarıdaki şoklarla sönümleme sürekli olarak ayarlanabiliyor. Aracın maksimum yerden yüksekliği belirtilmemiş, ancak iX’i spor moddayken komutla 2 cm yükseltmek veya 1 cm düşürmek mümkün. iX, 87 m140 km’yi aşan hızlarda ve 204 km’lik en yüksek hızına kadar otomatik olarak daha düşük sürüş yüksekliğine düşmekte.

BMW, standart değişken oranlı direksiyon rafı için yeni bir direksiyon kutusu (iX’te piyasaya sürüldü) kullandığını söylüyor. Bununla birlikte, şirketin isteğe bağlı Entegre Aktif Direksiyon sistemi de mevcut ve opsiyonel olarak arka tekerlek direksiyonunu da ekleyebiliyor. Arka tekerlekler, virajlarda çevikliği artırmak/park ederken dönüş yarıçapını azaltmak için önlerin tersine döner ve ayrıca yüksek hızlarda daha fazla denge sağlamak için önlerle birlikte dönebiliyor.

iX ile beraber tamamen değişken olan ve torku maksimum verimlilik için yalnızca arkadan çekişli veya maksimum çekiş için dört tekerlekten çekişli olacak şekilde bölebilen yeni bir elektrikli dört tekerlekten çekiş sistemi geliyor. Yeni BMW elektrikli arabaları için tasarlanan çekiş kontrol sistemi ayrıca yol tutuşunu artıranLinear Actuator teker kayma sınırlaması” teknolojisine sahip. Bu TCS sistemi, ön ve arka tekerlekler arasında herhangi bir düzeltici girdiyi daha hızlı ve daha hassas bir şekilde uygulamak için her türlü sinyal hareketi gecikmesini ortadan kaldırmak amacıyla motor yönetim sistemine entegre edilmiş bir teknoloji.

Kablolu fren sistemi, tercih ettiğiniz fren pedalı deneyimini seçmenize olanak tanımakta. BMW, tek pedalla sürüşün mümkün olacağını söylüyor, ancak aynı zamanda bir serbest bırakma seçeneği de var ve ikisinin bir kombinasyonu, geleneksel bir benzinli motorlu otomobilin frenlerinin nasıl hissettirdiğine en yakın olacak gibi görünüyor. Standart gelen 20 inçlik aero odaklı alaşım jantlarla firen diskleri gizlenmiş.

BMW iX xDrive50 Elektrikli https://huglero.com
BMW Aero Jant – Görseller: BMW

BMW’nin Air Performance jantlar olarak adlandırdığı, isteğe bağlı 21 inç veya 22 inç seçeneklere de ayrıca geçebilirsiniz – BMW, bunların geleneksel hafif alaşım jantlardan yaklaşık %15 daha hafif olduğunu iddia ediyor. Bu isteğe bağlı tekerlekler aynı zamanda bir EV olması nedeniyle lastik gürültüsünü azaltmak için iX için özel olarak geliştirilmiş özel lastiklerle donatılmışlar.

Son olarak BMW, iX xDrive50 için bir başlangıç ​​fiyatı açıklamış. Amerika için 995 dolarlık kargolama ücreti dahil 84.195 dolardan başlıyan fiyata sahip. BMW, ABD’ye ilk iX’lerin 2022’nin ilk çeyreğinde geleceğini söylüyor.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu