SEO

2022’de Bing Mi Daha İyi Google Mı? En İyi Arama Motoru Hangisi? (Hem SEO, Hem Kullanıcı İçin)

2022 yılında ve ötesinde kullanmaktan vazgeçemediğimiz arama motorlarının birbirlerine olan üstünlükleri ve eksik yönleri neler? Bing mi daha iyi Google mı? Hem günlük kullanıcı açısından hem de SEO anlayışları bakımından gelin beraberce inceleyelim.

90’lı yıllarda yaşıyor olsaydık arama motoru denince hemen aklımıza, jumpstation.com, ask.com, altavista.com, search.com, daha sonraki yıllarda da yahoo.com gelirdi. 

alternatif arama motorları https://huglero.com

Peki bugün?

Bugün arama motorları konusu açıldığında aklınıza gelen ilk servis Google olmakta. Peki günümüzde Google yalnız mı? Tabii ki hayır.

Diğer arama motorları arasında Baidu (Çin) ve Yandex (Rusya) gibi dünyanın dört bir yanında, farklı lokasyonlarda bulunduğu yeri domine eden birçok farklı arama motoru var. 

Baidu Çin pazarının %85 gibi büyük bir bölümünü zapt ederken, Rusya’da Yandex için aynı durum geçerli değil, çünkü orada da Google %55lik büyük paya sahip. 

Source: StatCounter Global Stats – Search Engine Market Share

Source: StatCounter Global Stats – Search Engine Market Share

Ama bu yazımızda, diğer arama motorlarını değil, sadece Bing ve Google’nin ana özelliklerine derinlemesine bir bakacağız.

Bing vs Google, Hangisi daha iyi?

Bing vs Google, Hangisi daha iyi? https://huglero.com

Neyse ki, arama motorları insanların aradıkları bilgiye ulaşma yöntemlerini kökünden değiştirdi.

Teknik olarak tüm arama motorları benzer görünüşe ve hisse sahip olsa da, aslında hiç öyle değil. arka planda çalışan yapay zeka, sır gibi saklı algoritmaları, düşünce yapısı, size ne aramak istediğinizi düşünerek önünüze getirme davranışları hepsinde farklı.

Günümüzde bu konuda Google ve Bing’in dünyanın en ünlü arama motorları olduğu şüphesiz. 

Şimdiye kadar, birçok batı ülkesi Google’ı tercih edilen arama motoru olarak benimsedi. Bu, Bing’in önemsemeye değer olmadığı anlamına gelmiyor elbette.

Google’nin neden başarılı olduğunun farkında olan Microsoft Bing, bu büyük deve ayak uydurmak için çok çaba, limitsiz de para harcadı bu güne kadar.

Peki tüm bu çabalardan sonra, Microsoft arama motoru Bing, Google için gerçekten büyük bir tehdit oluşturacak kadar gelişmiş durumda mı?

Gelin beraberce bir bakalım.

Zaten biliyoruz ama yinede önce rakipleri tanıyalım

Bu iki arama motorunu zaten biliyorsunuz, ancak bilgileri tazelemek için ne olduklarına kısaca değinelim.

Bing

Bing mi Google mı https://huglero.com

Bing.com arama motoru Microsoft tarafından sunulan ve aslen 2006’da ortaya çıkmış olan bir arama motoru. 

2009’da Bing olarak tamamen yeniden markalaşmadan önce (‘Google’ gibi kısa ve hatırlanabilir bir isme sahip olmadan önce) Windows Live Search olarak biliniyordu. 

Başlangıçta, Windows Live Search, sadece Google’ın Arama motoruna karşı rekabet etmek için ortaya çıkmıştı.

Bing piyasaya sürüldükten sonra, ilk ve büyük güncellemeleri 2011’de Tiger olarak adlandırıldı.

Bu güncelleme Bing’in ilk indeksleme teknolojisini tanıtmış oldu. Google ile karşılaştırıldığında Bing.com’un algoritmalarını sık sık güncellemediğini belirtmekte fayda var.

Normal kullanıcı çok farkına varmasa da, SEO işiyle uğraşan insanlar ve website yöneticileri için, ve özellikle arama motorlarını manipüle etmeye çalışan kurnaz kişiler için bu algoritma güncellemeleri çok önemli. 

Algoritmadaki bir değişiklik web sitenizin sıralamasını etkileyebileceği için bu tarz güncellemeler çok önemlidir. Bu nedenle, Google ısrarla bu yollara başvurmamayı, kaliteli bir içerik oluşturmayı öneriyor. 

Google

Google vs Bing farkları neler? https://huglero.com

Öncelikle Google’nin Türkiye ve Amerika’da kullanım oranlarına bakalım.

Türkiye’de:

Source: StatCounter Global Stats – Search Engine Market Share

Amerika’da:

Source: StatCounter Global Stats – Search Engine Market Share

Google arama motoru, ana odak noktası backlink otoritesini yani bir sitenin başka hangi siteler tarafından referans gösterildiğini o sitelerin kalitesine de bakarak analiz etmeye odaklanan bir arama şirketi tarafından 1998 yılında oluşturuldu.

Zamanla Google, 50’den fazla farklı türde internet hizmeti sunacak şekilde büyüdü. Ve bugün, dünyada internet üzerinden arama yapan nüfusun %70’i, Türkiye nüfusunun da %80’i tarafından kullanılıyor.

İlk hizmeti (yani backlink referansı), Google’ı sektör lideri olarak bugün bulunduğu yere taşımasına yardımcı oldu.

Bunun dışında Google, Bing ile karşılaştırıldığında algoritmasını daha sık değiştiriyor. Bu, büyük güncellemelerden küçük değişikliklere kadar uzanmakta.

Sonuç olarak bu, Google’ın arama motoru kalitesinin olabileceği en iyi durumda kalmasını sağlamakta.

İlk antik arama motorları, (buna Google de dahil), ana zeka olarak, bir sayfaya ya da bir yazıda geçen hedef kelime, yani anahtar kelime, ne kadar fazlaysa onları ön plana çıkarırdı. Bu sayede bir kullanıcıyı, dolandırmak, onlara virüs dolu ya da kötü niyetli bir sayfaya ilk sonuçtan eriştirebilmek için anahtar kelimeyi defalarca tekrar etmek faydalı oluyordu.

Google, farkını sadece bu kelimelerle değil aynı zamanda backlink sayısına göre de belirleyerek o yıllarda öne çıkmıştı. Daha sonraları insanlar bu soruna da çözüm bulup olur olmaz her yere backlink yapıştırmaya başlayınca, Google bir algoritma güncellemesiyle bunu da daha akıllı hale getirdi.

Neyse biz konumuza devam edelim.

Bing Google’dan daha iyi mi?

Bing vs Google hangisi daha iyi - Bing Google'dan daha iyi mi? https://huglero.com

Temel arama sonuçlarını düşünüyorsanız, her iki sitenin de benzer bir görünümü ve hissi var. Sayfaların üstündeki logo ve yazı tipi dışında, ikisi arasında benzerlik oldukça fazla. Ancak temel olarak iki arama motoru arasındaki bazı temel farklar şunlar:

Bing, kullanıcılara Google’ın yaptıklarına kıyasla daha fazla otomatik tamamlama önerileri sunmakta.

Bing, kullanıcılara 8 öneri sunarken Google 4 öneri sunmakta. Bu çoğunlukla otomatik tamamlamayı kullanarak alternatif ürünler arayan kullanıcı için yararlı olmakta.

Google ile karşılaştırıldığında, Bing önemli ölçüde daha iyi bir video araması sonuçlarına sahip.

Bu, bu iki arama motoru arasındaki büyük farklardan birisi. Size küçük küçük resimlerle vurgulanan videoların bir listesini vermek yerine, size büyük resimlerin olduğu bir liste sunmakta.

Bu da videoları Bing’den ayrılmadan oynatmanıza olanak tanımakta. Diğer videolarla ilgili olarak, üzerine fare ile geldiğinizde size bir önizleme oynatması sağlamakta.

Google, Bing’in sunduklarına kıyasla daha iyi alışveriş önerileri sunmakta. Bu nedenle, belirli ürünleri veya siteleri ya da en iyi fiyatlarla sunan belirli mağazaları arıyorsanız, Google sizin için daha iyidir.

Eğer ürün ya da hizmet satışı yapan bir siteniz varsa Google alışveriş bölümü ile ilgili SEO ayarlarınızı güzel yaptığınız zaman, Google alışveriş sekmesi oldukça hattı sayılır miktarda trafik sağlayabilir.

Bing, ilgili görselleri ve aramaları arama sonuçlarınızın sağ tarafına yerleştirirken, Google bunları en alta yerleştirir. Bunun sadece küçük bir fark olduğunu ve mutlaka iyi ya da kötü diyebileceğimiz bir şey olmadığını belirtmemiz gerekmekte.

Google, görsel arama arayüzüne Bing’e kıyasla daha akıcı. Öte yandan Bing, manzara veya portre resimleri aramanıza izin veren ‘sıralama’ gibi bir kaç ek gelişmiş seçenek sunmakta.

Ayrıca Bing, seçtiğiniz arama terimlerinin belirli kısımlarını tek tıklamayla kaldırmanıza olanak tanıyan bir görsel arama özelliğine de sahip.

Bing’de Akıllı Arama

Ayrıca, Bing, Google tarafından kullanılan çoğu “akıllı arama” özellikleri olan birim dönüşümleri, film gösterim saatleri, yerel hava durumu veya önde gelen kişilerle ilgili bilgiler gibi fonksiyonları da bünyesine aldı. Bunların çoğu, her ikisi için de oldukça benzer, ancak Google, Bing’den birkaç özellik daha fazla sunmakta.

Bing’in sunduğu diğer bazı özellikler arasında film ve video oyunlarının çıkış tarihleri ​​ve sağlık bilgileri vermek gibi özellikler var.

Yani, akıllı aramalara güveniyorsanız, Google’ı tercih etmekte fayda var.

Bu tür rekabet oldukça iyi bir şey, çünkü şirketleri sundukları hizmetleri iyileştirmeye ve ücretsiz kullandırmaya teşvik eder. Ayrıca, işletmelerin sektörde öne çıkmalarını sağlayacak yollar bulmalarına da yardımcı olur.

Dünyada sadece bir arama motoru olduğunu düşünsenize. Sizce bilgiye saniyeler içinde ulaşmak için ne kadar ödeme isterlerdi?

Rekabet, teknolojik ilerlemeyi ve yeniliği yönlendirmeye yardımcı oluyor. Bunun nedeni büyük ölçüde Google ve Bing arasındaki süren ve hep sürecek olan güçlü rekabettir. Bu genellikle birini diğeriyle karşılaştırırken ortaya çıkmakta. Rekabet ortamında farklılaşma, markaların sektördeki diğer markaların önüne geçmesine ve ayakta kalmasına da yardımcı oluyor.

Bing ve Google karşılaştırması

Her ikisi de benzer bir amaca hizmet ederken, bu iki arama motorunun dikkate değer farklılıkları var.

Dahası, arama sonuçlarını nasıl sunduklarını ve operasyonlarını düşündüğünüzde, her iki arama motoru da kullanıcılara ücretli reklam özellikleri sunuyor ve her ikisi de çok benzer sıralama ilkelerine sahip, sitelerin teknik durumunu, geri bağlantılarını vb. dikkate alıyorlar.

Ancak, her birinde aynı ifadeyi aradığınızda oldukça farklı organik sonuçlar elde ediyorsunuz. Bu konuya odaklanarak, Bing’i Google’dan ayıran özellikler bir bakalım.

Bing vs Google: Teknik SEO

Bing vs Google: Teknik SEO https://huglero.com

Hem Bing hem de Google’ın sıralama algoritmalarında site hızından mobil uyumluluğa kadar farklı teknik faktörler mevcut ve şu aşağıda bunları açıklamaya devam ediyorum.

Bu nedenle, arka planda site yapısına ve sayfa içi teknik SEO optimizasyonuna zaman ve para yatırımı yaptığınızda bile, hem Bing hem de Google’da olumlu arama sonuçları almak için yaparsınız. Ama yine de, bu faktörler arasında birçok kişi tarafından önemli olarak kabul edilen birkaç uyuşmazlık olmakta.

Örneğin;

SEO odaklı kalıcı sayfa yönlendirmeleri uygularken, geçici 302 yönlendirmeleri yerine 301 yönlendirmelerini kullanmanız önemli.

Bunun nedeni, 302 yönlendirmelerinin uygulanmasının bazen Google’da dizine ekleme sorunlarına yol açması.

Ancak, Bing’in sisteminde bu bir problem değil. Bunun nedeni, Bing’in sayfayı birkaç kez taradıktan sonra 302 yönlendirmeyi otomatik olarak bir 301 gibi yorumlayacağından kaynaklanıyor. Bu nedenle, 302 yönlendirmelerinin Bing ile ilgili herhangi bir soruna neden olma olasılığı yok.

Buna rağmen sitenizin hem Google hem de Bing için optimize edilmesi çok önemli. Bu yüzden kalıcı yönlendirmenin gerekli olduğu durumlarda 302 yönlendirme kullanmaktan kaçınmak en akıllıca olanı olacaktır.

Sonuç Sıralama Faktörleri açısından Bing mi Google mı?

Google ve Bing, SEO sıralama faktörlerinde birçok benzerliğe sahip olsa da, büyük farklılıklara sahipler. Bu, Google ve Bing sonuçlarının karşılaştırılmasında belirli sıralama faktörleri için uygulanan optimizasyon yoğunluğuyla ilgili olduğunda geçerli olmakta.

Bununla birlikte, Bing için siteyi optimize etmede tüm web sitenizi A’dan Z’ye elden geçirmeniz gerekmez. Ama yine de, web sitenizin her iki arama motorunda da üst sıralarda yer almasını garantilemek için yapabileceğiniz birkaç küçük ince ayar var.

Organik Aramalarda Bing ve Google kıyaslaması nasıl?

Bing ve Google tamamen farklı algoritmalar kullanır. Bununla birlikte, her ikisi de kullanıcıların ihtiyaçlarına en uygun içeriği bulmayı amaçlarlar. Bu, hem Bing hem de Google için optimize ettiğinizde önemli ölçüde örtüşme olacağı anlamına gelmekte.

KALİTELİ İÇERİK

Bu, markaların öncelikle yüksek kaliteli içerik oluşturmaya odaklanması gerektiği anlamına gelir. Bu da hedef kitlelerinin ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını yansıtır.

Bing, çok fazla trafik alan veya bir süredir yayında olan yerleşik içeriği ilk sıralarda göstermeyi tercih eder. Üstelik bu tercih, Bing’in .edu veya .gov gibi üst düzey resmi alan adlarını nasıl desteklediği konusunda da belirgindir.

Bunun aksine Google, popüler ve hatta ticari web sitelerini en az onlar kadar değerli görmektedir.

Web sitenizi bu tercihlere göre her iki arama motoru için optimize edemeseniz bile, sonuçlarını karşılaştırmanız çok önemlidir.

Bunun nedeni, web sitenizin bu arama motorlarının sıralama süreçlerinden biri tarafından tercih edilen bir seçenek olabilmesidir.

Bing, Meta Verileri Daha Yakından İnceliyor

Google ve Bing’in sıralama süreçlerindeki farklılıkların çoğu, içerik ve teknik SEO’nun buluşma noktasında yatmakta.

Örneğin, meta veri işleme ve diğer farklı sayfa içi sinyaller, her arama motoru için önemli ölçüde farklılık gösterecektir. Temel olarak, her arama motorunun web üzerindeki web sitelerini tanımlamaya çalıştığı çeşitli yollar nedeniyle.

Örneğin, Bing, sayfa başlıkları, bir etki alanındaki anahtar kelimeler ve meta veriler gibi içeriği anlamada büyük ölçüde geleneksel yöntemlere güvenir.

Buna karşılık, Google’ın bu bağlamdaki gelişmiş dil yorumlaması nedeniyle bu faktörlerle çok az ilgisi vardır. (Dahası, gelişinden bu yana BERT ve RankBrain güncellemeleri). Genel olarak, bu, Google’da SEO için optimize etmeyi Bing’den çok daha zor hale getirir.

Spesifik olarak, meta açıklamaları, Bing’in bir web sitesini Google’a kıyasla nasıl değerlendirdiği konusunda daha büyük bir role sahiptir. Web sayfası içeriğinin bu kısa özeti, Bing’in sıralama sürecinde çok önemlidir. Ancak, Google’da bunlar yalnızca Google’ın SERP’lerindeki sayfalar için yoğunlaştırılmış gösterimler olarak kullanılır.

Aynı şekilde, Bing daha çok bağlantı metni kullanımına odaklanır. Bu nedenle, siteleri genellikle bir sayfa başlığı için eşleşen bağlantı metniyle ödüllendirir. Google ise bu öğeye fazla önem vermiyor.

SEO’ya nasıl yaklaştığınızı, her iki arama motorunun da kullandığı sıralama işlemlerini göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunun nedeni, bahsedilen unsurların hiçbirinin birbirinden bağımsız olmaması.

Ayrıca, her iki arama motoru da, diğeri için optimize edilmiş siteleri cezalandırmaz.

Google’ın dil konusunda karmaşık bir düşüncesi olduğundan, insanlar için yazmalısınız.

Ayrıca içeriğinizi aşırı optimize etmekten kaçının.

O haldeyken dahi, anahtar kelime doldurmadan meta verilerinize, URL’lerinize ve başlıklarınıza anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Buradaki hile, ikisi arasında doğru dengeyi kurmanızı sağlamaktır.

Sayfa Dışı SEO (Off Page SEO)

Sayfa Dışı SEO (Off Page SEO) anlamında bing google farkı https://huglero.com

Google için backlink’in önemi

Google’ın sıralama belirleme sürecinin sürecinin bir doktora ile başladığını belirtmekte fayda var. BackRub olarak bilinen proje. Bu proje, göreceli site otoritesi oluşturmak için backlink ağınının kullanılmasına dayanıyordu. Bununla birlikte, Google hala web sitelerini sıralamanın ana yöntemi olarak bu geri bağlantı analizini kullanmaktadır.

Bu nedenle, web sitenizde ne kadar çok bağlantı varsa, genel otoritesi ve sıralama performansı o kadar iyi olur. Arama sonuçlarında daha yüksekte görünecektir. Bu hala sıralama için belirleyici bir faktör olsa bile, Bing geri bağlantılara çok fazla ağırlık vermez.

Geri bağlantılar Google SEO için önemli olsa da, her iki arama motorunun da geri bağlantıları nasıl ele aldığı konusunda birkaç önemli ortak nokta bulunmakta.

Her iki arama motoru için de, otoriteyi belirlemede yalnızca bağlantı sayısı değil, aynı zamanda alaka düzeyi ve kalitesi de önemli. Alıcı web sitesiyle ilgili yüksek kaliteye sahip web sitelerinden gelen geri bağlantılar, diğer bağlantı verilen siteye bu link otoritesini aktaracaktır.

Örneğin, IMDB sitesinden bir baklink almak istiyorsunuz. Google’a göre bu bir film veritabanı sitesi, filmlerle ilgili. Sizin siteniz de bu konuyla alakası olmayan bir dalda.

Sitenize normalde buradan link almak, bir işe yaramayacakken, önce sitenize filmlerle ilgili bir konu yazarak, ya da site konunuzu bir filmin konusuyla eşleştirip bir konu yazarak, bu sayfaya oradan link almanız işleri değiştirecektir.

Multimedya İçeriği

Pek çok kişinin inandığından farklı olarak, Google tarayıcıları bir süredir web sitenizin JavaScript bölümlerinin kodunu çözebiliyor. Ve bu zamanla daha iyi hale gelmiş olan bir durum.

2015’te Resmi Google Web Yöneticisi Merkezi Blogunda gönderilen bir makale bu durumu kanıtladı. Google’ın botlarının CSS veya JavaScript dosyalarınızı taramasını engellememeniz şartıyla bu durum yerine getiriliyor. Ardından bu arama motoru, modern tarayıcıların yaptığı gibi bu tür sayfaları oluşturuyor ve anlayabiliyor.

Bing Web Yöneticisi Yönergeleri “zengin medyanın (JavaScript, Flash vb.) Bing’in gezinmede sorun yaşamasına veya web sayfanıza gömülü içeriği görememesine neden olabileceği konusunda gerekli uyarıda bulunur.

Bing ve Google: SEO bakımından fikrimiz

Hem Bing’den hem de Google’dan gelen yanıtları göz önünde bulundurarak, SEO ve zengin medyayla ilgili olarak birkaç yararlı çıkarım elde edelim:

  • İlk olarak, siteler önemli bağlantıları JavaScript içindeki herhangi bir sayfaya yerleştirmekten kaçınmalı, çünkü bunlar hem Bing hem de Google tarafından okunmazlar. 
  • İkinci olarak, Bing’in bu konudaki genel tavsiyesi hem Bing hem de Google SEO için işe yarayacaktır: Bu nedenle Bing, olası sorunlardan kaçınmak için basit seviyedeki tecrübenizi kullanmayı düşünmenizi önermekte. Ayrıca, kullandığınız içerik, diğer zengin içeriğinizle benzer içerik öğeleri ve baklinkleri içermelidir. 

Basit seviyedeki tecrübe‘ ile Bing, zengin medya olmadan sitenizde oluşturulabilecek herhangi bir içeriği kastetmekte. Bu, diğer tarayıcıların sayfanızı nasıl görüntüleyeceği anlamına geliyor. Tarayıcınıza entegre bir SEO aracı kullanabilirsiniz.

SEO eklentisi kullanmak, web sitenizin farklı tarayıcılara nasıl görüneceğini görmenize ve tüm temel içeriğin görünür olmasını sağlamanıza yardımcı olur.

Google’ın mobil öncelikli dizine ekleme yönergeleri

Google’ın mobil öncelikli dizine ekleme yönergelerinin kıymetini ve bunların sonuçlarını mutlaka anlamalısınız. Google’ın web sitenizin mobil sürümünü sıralama ve indeksleme amaçlarıyla kullandığını unutmayın.

Bu nedenle, tüm meta verilerin ve mobil içeriğin masaüstü sürümüyle eşleşecek şekilde tamamen optimize edilmesi oldukça önemli. (Tasarımları ayrı olan masaüstü ve mobil web sitelerinin önüne geçmek için responsive bir site ya da uygulama kullanmak çok önemli.) 

Mobil öncelikli dizine ekleme yaklaşımı bu yılın sonundan itibaren tüm sitelerde uygulanacak (2021). Siteniz hala bir mobil sürüm kullanıyorsa, onu uygun şekilde optimize etmeniz hayati öneme sahip. Ayrıca, mümkün olduğunda mobil kullanıcı deneyimini (UX) daha da geliştirin.

Bing’in bu konudaki politikası, içeriğin indekslenmesiyle ilgili olduğunda farklılık göstermekte.

Bing’den Christi Olson’a göre, Bing’in mobil öncelikli indeksleme politikası gibi herhangi bir uygulama planı yok. Bing’in hem masaüstü hem de mobil için optimize edilmiş tek bir dizini kaydettiğini belirtiyor.

Bu aslında, kullanıcıların lokasyonlarından bağımsız olarak yeni, taze, en alakalı ve tutarlı sonuçlara ulaşmaya devam etmelerini sağlar.

Yine de, UX ve SEO çalışmalarınızı uygularken Google’ın mobil öncelikli dizine ekleme özelliğini kullanmalısınız. Bu nedenle, bu Bing’deki sıralamanıza zarar vermez.

Bu noktada kişisel düşüncem, bunun tersi olacağı yönünde. Ters mühendislik yapalım; şöyle ki, Google, site sıralamalarda, ‘dwell time’, yani sayfada geçirilen süreye büyük önem veriyor. En önemli sıralama ölçütlerinden birisi.

E o zaman tersinden düşünürsek, bu şu demek oluyor: Mobil önceliğe önem vermemiş bile olsanız, kaliteli bir içerik üretir ve Bing sıralamarında üstte çıkarsanız, Bing’den gelen trafiği sitenize çekmiş olursunuz. Google analytics, kullanıcıların sitenizde geçirdiği eğlenceli vakti görür ve siteniz Bing sayesinde zamanla Google’da da üste çıkmış olur.

Sizce?

Sıralama Faktörlerinin Ötesinde: Bing ve Google

Şimdiye kadar, Google ve Bing’in sıralama sürecinin farklılaştığı farklı yolları inceledik. Bununla birlikte, her iki arama motoru arasında, her birinin kullandığı algoritmaların ötesine geçen birçok fark var.

Her şeyden önce, SERP özellikleri, haritalar, yerel arama, ücretli reklamcılık ve sesli arama söz konusu olduğunda Bing ve Google’ın daha fazla farklılıkları bulunmakta.

Şimdi de her iki arama motorunu farklılaştıran diğer özelliklere bir bakalım.

Gelişmiş Özellikler – Bing vs Google

Gelişmiş Özellikler – Bing vs Google https://huglero.com

Google Gelişmiş Özellikler

Hem Bing hem de Google, farklı gelişmiş özelliklerle dolu. Bununla birlikte, Google, kullanıcılara özgün sonuçlar sunan sayısız benzersiz işlevsel özellikde elbette lider posizyonda.

Buna rağmen, Bing, özellikle net ve kesin sonuçlara çıkan kişisel aramalar için tasarlanmış özelliklere sahip. Üç gelişmiş arama operatörüyle Bing, aynı derecede harika işler çıkarmakta şu an.

Bu arama operatörleri;

  1. Feedler – belirli bir konuda RSS beslemesi aramalarını destekleyen,
  2. İçerikler – bu arama operatörü, “.pdf” gibi dosya türlerine sahip sayfalara erişmenizi sağlar. Google’da, bu tür dosyaları içeren sayfalar yerine belirli pdf dosyalarına yönlendiriliyorsunuz.
  3. LinkfromDomain – belirli bir konuda en iyi sıralanan sayfalara erişimi gösteren. Bunun genellikle yararlı olduğu belirtilmiş.

Google’ın istisnai arama motoru operatörlerinden bazıları, diğerleri arasında allinurl, inurl, allinanchor, allintitle, cache’dir. Bunlar, özellikle Google’ın arama motorundaki ayrıntıları daraltmak için oluşturulmuştur özellikler.

Google, arama operatörlerine ek olarak başka pek çok güzellik sunar. Örneğin, “anında arama” özelliği, hızlı bir internet bağlantısında yazarken sonuçları görüntülemenize olanak tanır. Böylece yazmayı bitirdikten sonra beklemek zorunda kalmazsınız. Sunucunun hızını ve gücünü tahmin edebiliyor musunuz?

Ayrıca, Google’ın Sesli arama” özelliği, yazmanıza gerek kalmadan arama yapmanızı sağlar. Google’ın inanılmaz bir tersine resim arama özelliği var.

Ayrıca Google, diğerlerinin yanı sıra Google Kişiler, Google Now ve Gmail gibi başka hizmetler de sağlamakta.

Bing’in Gelişmiş Özellikleri

Bing’in de güzel hizmetleri var. Bing ödülleri bir artıdır, ancak yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabilir. Bing ödüllerine abone olduğunuzda, hediye kartları için kullanılabilecek puanlar kazanırsınız.

En önemli şey, her arama motoru için arama sonuçlarınızın kalitesidir. Bu, arama sonuçlarının alakalı ve güncel olması koşuluyla her bir arama motorunun değerini gösterir. Aksi takdirde, yukarıda belirtilen tüm özelliklere sahip olmanın pek bir faydası olmayacaktır.

İkisini karşılaştırırken, temel aramalarının her biri, sonuçlarının kalitesiyle ilgili olarak birçok benzerlik gösterir. Örneğin, bazı aramalar Google’a kıyasla Bing’de daha iyi görünebilir veya tam tersi olabilir. Sonuç olarak, hem Bing hem de Google, basit işler yaparken yeterince iyidir.

Ancak, daha gelişmiş aramada, her ikisi için de teknik aramaların bazı varyasyonları vardır. Google daha uzun süredir piyasada olduğu için bu tür sorunları daha iyi anlıyor. Bu nedenle, daha rafine sonuçlar istiyorsanız, ihtiyacınız olan şey Google olabilir.

Bu da ilginizi çekebilir: İçerik Çalan Site Google Arama’dan nasıl Kaldırılır?

Bing haritalar ve Google Haritalar farkı

Hem Google Haritalar hem de Bing Haritalar, sırasıyla Google ve Bing’in temel bileşenleridir. Bu harita işlevleri yaygın olarak kullanılmaktadır, bu nedenle Google ve Bing’in tekliflerinin merkezi haline gelmiştir.

Yüzeyde, Google Haritalar ve Bing Haritalar, aşağıdaki ekran görüntülerinden görüldüğü gibi, kullanıcı arayüzlerinde (UI’ler) çok fazla görsel farklılıkla gelmiyor gibi görünüyor.

Her iki harita işlevi de bir işletme veya bölge hakkında bilgi içeren bir bilgi paneli içerir. Bu, kaydetme, paylaşma ve yönlendirme işlevlerine ek olarak. Haritanın kendisi her iki kullanıcı arayüzünün ana bölümlerini kaplar ve her iki harita işlevi için yakınlaştırabilir ve hatta hareket edebilirsiniz.

Ancak, Google Haritalar ve Bing Haritalar arasındaki en dikkate değer fark, her birinin bununla birlikte gelen bilgileri sağladığı yönlerdir. Ayrıca, yolculuk için tahmini süre ve beraberindeki rota bilgileri her iki web haritalama hizmeti için farklıdır.

Görünüşe göre Google biraz daha uzun tahminler sağlıyor: Bu eşitsizlikle Google, Bing tarafından verilen tahmini yolculuk süresinin yaklaşık %3-5’ini ekleme eğiliminde.

Bu SEO için önemli olmasa da ilginç bir durum. Çünkü Google Haritalar, kullanıcılara hedefler arasındaki en hızlı rota hakkında ek bilgi verir. Örneğin ön izleme tarzında bir sonuç arıyorsanız, Google Haritalar köprü kapatılması, yol çalışması falan gibi şeyleri vurgulayacaktır. Yani, seçtiğiniz rotanın böyle bir özelliği varsa, Bing Haritalar böyle oldukça önemli durumlardan pek bahsetmez.

Sesli Arama (Voice search) – Bing ve Google

Sesli arama hızla bir sonraki dijital sabitleme haline geldi. Bugünün Sosyal Medya istatistiklerine göre, insanların yaklaşık yüzde 50’si artık ürünleri araştırırken sesli aramayı kullanıyor – Google’ın sesli aramalarda 2008’den bu yana 35 kat artış kaydetmesiyle.

2017 yılının ortalarında Google, Ev cihazlarını piyasaya sürdü. Ve bu, sesli arama özelliğinin tartışmasız bir şekilde öncüsü olan Bing’e karşı kaybedilen zemini telafi etmelerine yardımcı oldu. Bununla birlikte, Amazon ev hoparlörleri pazarında liderliğini sürdürmeye devam etti.%70 pazar payı. Bu da Bing’in ilgi odağı haline gelmesine yardımcı oldu.

Bu işlevsellik, Bing ile daha önce kapsanan farklı noktalardan görünürlük kazanmasına yardımcı olan büyük bir fırsat sundu. Bu nedenle, web sitenizi sesli arama için optimize ederken, müşterilerinizin markanızla etkileşiminin nasıl değişeceğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Örneğin, 5 ila 10 kelimeden oluşan daha uzun uzun kuyruklu anahtar kelimelerin kullanımı vardır. Bu, tipik olarak yazılan arama sorgularında kullanılan olağan 1 ila 3 kelimeye zıttır. Bu nedenle, sesli aramada daha fazla başarı elde etmek için uzun kuyruklu sorgular oluşturmanız önemlidir.

Bing’in Akıllı Hoparlör VPA Kullanımı

Buna rağmen, Google’a kıyasla akıllı hoparlör VPA’sı kullanılarak Bing’de yanıtlanan sorgu sayısını gösteren hiçbir istatistik bulunmamaktadır.

O zaman bile, Amazon’un Alexa’sı, Apple’ın Siri’si ve Microsoft’un Cortana’sı olan dört VPA’dan üçü – bunun için Bing.com’u kullanıyor. Ve Google Asistan yalnızca Google’dan yanıtlar sunar. O zaman bile, çoğu akıllı konuşmacı kullanıcısının yanıtlarını Google yerine Bing’den aldığını varsayabiliriz.

Kullanıcılar tarafından yapılan arama sorgularının yanıtlarının kaynağı ne olursa olsun, sitenizi sesli arama için optimize etme sürecinin tamamı aynı kalır.

Neyse ki SEO’larla ilgili olarak, bu yalnızca benzer optimizasyon tekniklerinin içeriğinizin her iki arama motoru için sesli arama sonuçları için kullanılabilir olmasını garanti etmeye yardımcı olduğu anlamına gelir. 

Ücretli Reklamcılık – Bing ve Google

Bing vs Google 2022’de ücretli reklamcılık da önemli tartışmalara yol açıyor. Google ile, daha büyük bir kitleyi içeren birçok anında avantajdan yararlanacaksınız. Bu nedenle hedef kitlenizin daha büyük bir kısmına ulaşmanızı mümkün kılar.

Ayrıca, Google Analytics’i kullanarak AdWords kampanyanızı kolayca dahil edebilirsiniz. Burada ücretli Reklam kampanyalarınız, web sitenizin performansının diğer alanları ile birlikte izlenebilir. Bununla birlikte, pazarlamacıların bilmesi gereken, Bing reklamlarından keyif alacağınız başka somut faydalar da vardır.

Çeşitli çalışmalarBing’in ücretli aramasının gelişmiş bir tıklama oranı sunduğunu belirledik. Bu, Google ile karşılaştırıldığında artı normal TBM, Google’a kıyasla Bing’de daha düşüktür.

Popüler ve yüksek değerli PPC anahtar kelimelerini agresif bir şekilde hedeflemeyi hedefleyen çoğu işletme için Bing değerli bir seçenektir. Ayrıca, dijital stratejinize derinlik katmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıca, her iki arama motorunun da ortalama kullanıcılarının demografisinde farklılıklar vardır. Bu nedenle, Bing ile kullanıcıları genellikle 30’lu ila 40’lı yaşlarındadır ve ortalama hane geliri daha yüksektir. Google söz konusu olduğunda, kullanıcıları genellikle daha gençtir.

Bunu akılda tutarak markalar, hedef kitleleriyle yakından eşleşen kitleyi belirleyerek ücretli kampanyalarını oluşturabilirler. Bu şekilde getirilerini artırabilirler.

Microsoft Advertising ile Google Ads’i Karşılaştırma

PPC reklamcılığına başladığınızda, birçok işletme ilk olarak en büyük erişimi sunan platformu belirlemelidir. Google’ın aramalardaki yetkisi sayesinde Google Ads, sitelerin Microsoft Advertising’e kıyasla daha da fazla kullanıcıya ulaşmasını mümkün kılıyor. 

O zaman bile Microsoft, Google’ın ücretli arama pazarındaki pazar payını azaltmak için yıllar içinde bazı stratejik hamleler yaptı. Stratejilerinden bazıları şunlardır:

Sonrasında Facebook reklam başlattı 2006’da Microsoft bu sosyal ağla işbirliği yaptı, bu nedenle adCenter’daki reklamlar platform genelinde yayınlanacaktı (ancak Facebook, ertesi yıl reklam hizmetini başlattığında bunun yerini aldı). 

Bing 2010 yılında piyasaya sürüldüğünde, sağlayıcı Yahoo ile ortaklık kurdu. Bu, Bing reklamlarının Yahoo’nun ağında dağıtılmasını sağladı.

Şu anda Microsoft Advertising, AOL ve Yahoo ağlarında tek reklam kaynağıdır.

Microsoft’un en iyi çabalarına rağmen, Google’ın Reklamcılığı, PPC’de gücü elinde tutmaya devam ediyor. Ve bununla birlikte, Google’da SERP alanı için işletmeler arasında çok fazla rekabet meydana geliyor.

Bu, yeni kullanıcılar ve ücretli aramayı kullanmak isteyen küçük firmalar için cesaret kırıcı olabilmekte. Yine Google’da en yüksek ücretli yeri almak, Google’da Bing’de olduğundan çok daha zordur. Bu nedenle, yüksek kaliteli puanlar ve önemli yatırım seviyeleri gerektirir.

Microsoft ads ve Google Ads reklam ücretleri ne kadar?

Bu, Microsoft Ads ve Google Advertising arasındaki bir diğer önemli farktır. Microsoft Advertising ile, tek tek anahtar kelimelerin TBM’i (tıklama başına maliyet), Google’ın ücretli arama seçeneğine kıyasla genellikle daha düşüktür.

Bunun aynı zamanda bir bütün olarak reklam maliyetleri üzerinde toplu etkileri de var. (Bazı sektörler için durumun böyle olmadığını unutmayın.) Microsoft’u kullanırken maliyetler genellikle daha düşük olsa da, kitle hacmine karşı fiyat için bir eşitlenme olacaktır. Google Ads maliyetleri daha yüksek olsa bile daha geniş bir kitleye ulaşırsınız.

Unutmak gerekir ki, reklamı yatırımcı verir. Yatırımcı da karşılığında ‘kitle’ ister. Daha az kitle yatırımcı için zaman kaybı olmaktadır. Yani daha ucuza relam veriyor gibi görünse de, daha az kitle= zaman kaybı; zaman kaybı = para kaybı olmaktadır.

Kullanıcı Demografik yapıları

Aynı şekilde, Bing’in kitle bileşimi Google’ınkinden farklıdır. Microsoft’un arama motoru, genellikle, Google’ın ortalama kullanıcılarından daha yüksek eğitim düzeyine sahip daha yaşlı kullanıcılar tarafından kullanılır.

Bu nedenle, Bing’i kullanmak, özellikle bu demografiyi hedefleyen işletmelere gerçekten fayda sağlayabilir. Büyük bir pazar hedefleme yaklaşımı kullanan markalar, daha fazla kapsama ulaşmalarını sağlayabilir. Bunu yapmak için, ücretli arama reklamlarınızı her iki kanala da yaymanız önerilir.

Ayrıca, iki ücretli Reklam hizmeti, hedeflenen seçenek için farklı seçenekler sunar. Her iki platform da sitelerin, reklam harcamasının etkinliğini artırmaya yardımcı olan demografi gibi özelliklere bağlı olarak belirli kullanıcı segmentlerini hedeflemesine olanak tanır.

Hedefli Arama Ağı Reklamcılığı

Bu nedenle, Google Ads, aşağıdakiler arasında değişen çok çeşitli hedefleme seçeneklerine sahip: Dinamik arama ağı reklamlarını yeniden pazarlamaya. Ayrıca Microsoft Advertising, çeşitli hedefleme seçenekleri sunar. Ancak bunun genellikle ana rakibine kıyasla daha az gelişmiş olduğu söylenmekte.

Bununla birlikte, son güncelleme Microsoft Ads’te hedefleme hakkında, hedef segmentlerinizi bulmak için farklı kullanıcıların LinkedIn profillerinden gelen verileri kullanmanıza olanak tanır hale geldi. Bu veriler, belirli sektörlerde çalışan kitleleri hedeflemeyi planlayan belirli işletme türleri için gerçekten yararlı olmakta. Örneğin, işe alım firmaları bundan rahatlıkla faydalanacaktır.

Yine, daha ayrıntılı bir düzeyi düşünüyorsanız, bu veriler bir varlık olduğunu kanıtlayabilir. Belirli şirketlerdeki çalışanları reklamlarla hedeflemek için bir araç olarak uygulanabilir. Ayrıca, LinkedIn hedefleme işlevi, Linked In Advertising ve Microsoft Ads ile sınırlı.

Reklamda Bing mi daha iyi Google mı?

Bir PPC platformuna karar vermeye çalışan firmalar için her iki platformu da entegre bir dijital pazarlama yaklaşımı olarak değerlendirmenizi önermekteyiz.

Yukarıda görüldüğü gibi, her arama motoru kendine has özellikleri, kusurları ve hedef kitleleriyle birlikte gelmekte. Bu nedenle, siteler genellikle reklamlarını farklı kullanıcı gruplarına sunarken ikisini birleştirerek en iyi genel performansı elde ediyor.

Bu da ilginizi çekebilir: dahliaOS: Google Fuchsia Temelli Benzersiz Bir Linux Dağıtımı. Çok Güzel Olmuş

Artıları ve eksileri – Bing ve Google

Google’ın Artıları

Daha alakalı sonuçlar verir – Google arama motoru, arama sonuçlarınızı kesinlik ve netlikle düzenler. Bu çok önemli. Örneğin, zamana duyarlı teknik bir konu hakkında arama yaparken Bing’in pek bir faydası olmayacaktır. Bunun nedeni, alaka düzeyine göre pek organize olmaması ve bunu Google için bir kazanç haline getirmesidir.

Google’ın anında arama özelliği zamandan tasarruf sağlar – Kullanılacak doğru terimlerden emin değilseniz bu çok yardımcı olmakta. Bu nedenle, yazarak ve ardından sonuçların yüklenmesini beklemekle zaman kaybetmezsiniz. Google’ın sağladığı yardım sayesinde, arama verimliliğiniz daha da artacaktır.

Google, ek arka plan bilgileri sağlayan Google okuyucu gibi bağlantılı ürünler sunar. Google bilgi açısından zengin olduğundan, bağlantılı ürünlerini kullanmak işletmenize mutlaka daha fazla değer katacaktır.

Google Eksileri neler?

Bing kullanıcıları Google’ı kullananlar kadar çok olmasa da, farklı araştırmalar Bing’in Google’dan daha iyi bir tıklama oranı sunduğunu ortaya koydu. Tıklama oranı ile bu, bir kullanıcının bir reklamı gerçekten tıkladığı veya reklamla etkileşime girdiği zamanı ifade etmekte. Bing reklamlarındaki yüksek tıklama oranı sayesinde bu arama motoru, çok fazla kullanıcı alamama sorununu azaltmayı başarmış görünüyor.

Google’ı pazarlama amacıyla ana merkezi arama motoru olarak kullanmak birçok harika fayda sağlar. Ancak beraberinde getirdiği bazı olumsuzluklar da var. Google’ı pazarlamanızda kullanmanın olumsuz bir sorunu maliyettir. Popülerliği nedeniyle, Google’ın reklamları daha pahalıdır. Bu durum, AdWords sistemi reklam fiyatlandırmasında açıkça görülmektedir.

Ücretli Reklamlar, Google’ın arama sonuçlarında yer alır. Bir reklamın maliyetinin, sektörünüz ve hatta seçtiğiniz anahtar kelimelerin rekabet gücü gibi çeşitli faktörlere bağlı olacağını unutmayın.

Bununla birlikte, Amerika Birleşik Devletleri’nde bir reklam için tıklama başına ortalama fiyat 2,32 ABD dolarıdır. Ve bu, Bing gibi diğer arama motorlarına kıyasla önemli ölçüde daha yüksektir. Ancak Google’ın AdWords sistemi kullanıcı dostudur ve pazarlama kampanyanızı artırmanıza yardımcı olur.

Bu nedenle, ana AdWords kampanyasını Google Analytics aracınıza eklemeye karar verebilirsiniz. Entegrasyon tamamlandıktan sonra, yayınlayacağınız tüm ücretli arama kampanyaları site performansıyla birlikte kolayca takip edilir.

Bing’in artıları

Bing, daha güçlü ve daha iyi bir sosyal entegrasyon platformu sunmakta. Böylece daha fazla sosyal veriye daha iyi erişim sağlayan Twitter ve Facebook gibi sosyal sitelerle sözleşme yapabilir. Twitter ve Facebook daha popüler olduğundan, bu, Bing’in size Google üzerinden zahmetsiz sosyal bağlantı sağlayacağı anlamına gelmekte.

Bing’in sonuç sayfaları, Google’ın sonuç sayfalarına kıyasla daha da çekici. Örneğin, film izlemeyi seven biri için, filmle ilgili daha fazla özellik sunan bir siteyi kesinlikle ziyaret edeceksiniz. Bu nedenle, bir küçük resme tıklamanız, filmi açacağınız anlamına gelir. Ve bundan daha iyi bir şey yok. Ayrıca, arama sonuçlarınız bir sonuç sayfasında düzgün bir şekilde sunulacaktır.

Bing eksileri

Bing’i pazarlama amacıyla kullandığınızda esas önemli zayıf yönleri ortaya çıkmakta. Bunun nedeni, Google arama motoruna kıyasla çok daha az kullanılması. Bunun arkasındaki neden, esas olarak marka bilinirliğinden kaynaklanmakta.

Çoğu Google kullanıcısının genellikle daha genç olduğunu ve internette gezinmeye oldukça fazla zaman ayırma eğiliminde olduğunu unutmayın. Ve Bing kullananlar, 35+ yıllık bir demografiyle çok daha yaşlıdır. Birçok Bing kullanıcısı 55 ile 64 yaşları arasında ve daha iyi eğitimli.

E tabii ki, bunun faydası da, Bing kullanıcılarının daha yüksek harcama gücüne sahip olması olarak karşımıza çıkmakta. Şirketiniz bu demografiye reklam vermekten fayda sağlayacak olsa da, Google’ı kullanıyorsanız istediğiniz gibi daha genç demografiye ulaşamanız zor olur.

Yine, Bing’in Google’a kıyasla daha az popüler olması konusunun net bir pozitifliği olabilir. Bu, ilgili reklam maliyetlerini göz önünde bulundurursak ortaya çıkıyor. Bing’i Google’dan daha az kişi kullandığından, bu, Bing’de reklam vermenin genellikle daha uygun maliyetli olacağı anlamına gelir.

Ayrıca Bing, her Microsoft cihazında otomatik olarak kullanılmakta. Bu, Bing’deki bazı kullanıcıların teknoloji konusunda bilgili olmaması ve yalnızca arama motorunu kullanmasının mümkün olduğu anlamına gelmekte. Bunun nedeni, diğer tarayıcıları bilmemeleri veya başka bir tarayıcı kullanmaya geçmek istememeleri olabilir.

Bu yüzden bu bir kaç şirket devamlı olarak kendi ürettikleri cihazlarda kendi arama motorlarının kullanılmasını dayatmak istemekte. Bu yüzden devamlı haksız rekabet mahkemeleri ile karşı karşıya kalmaktalar. Teknoloji bilgisi çok az olup istediği bir arama motoruna geçme becerisine sahip olmayan ama kredi kartı olan insanların sayısı çok fazla olması, onları en güçlü potansiyel arama motorları reklam müşterileri haline getirmekte.

İş hedeflerinizle uyumlu bir arama motoru seçerken, Bing veya Google’ı kullanmanın getirdiği tüm olumlu ve olumsuz yönleri göz önünde bulundurmalısınız.

Sonuç: Hangisi Daha İyi – Bing mi Google mı?

Sonuç: Hangisi Daha İyi –  Bing mi Google mı?

Genellikle, bir aramanın Google ile eş anlamlı olduğu düşünülür. Ancak, sahadaki en büyük ikinci arama motorunu gözden kaçırmamakta fayda var. Google Bing kadar otorite olmasa da saygın bir kitleyi kendine çekiyor. Ayrıca, markanızın kendisini pazarlamasına yardımcı olarak daha fazla müşteri de çekebilir.

Ayrıca, pazarlamacılar Bing ile Google arasındaki farkları daha iyi anladıktan sonra, bu platformaları kullanmak bir o kadar daha kolay olacaktır.

Google, arama motorlarında açık ara lider olmasına rağmen, Bing oyununu sürekli olarak geliştiriyor. Bu nedenle daha rekabetçi hale geliyorlar. Gizlilik, kurumsal sorumluluk ve şirket etiği konusunda giderek daha fazla sorun ortaya çıkıyor. Bu nedenle, Google zamanla pazar payını Bing ve diğer benzer rakiplere karşı kaybedebilir.

Bing ve Google, genel internet kullanımı için pazardaki arama motorlarının yalnızca küçük bir yüzdesi. Ancak, ikisini daha iyi anladığınızda, reklamcılar internet aramalarında aslan payını alıyorlar. Bu nedenle, her iki platformun da kendine ait bir değeri var. Bu nedenle, reklam verenler en fazla faydayı elde etmek için birden fazla kişiyle çalışmaya odaklanmalıdır.

Bir arama motoru seçerken, pazarlama kaynaklarınızın bir kısmını nereye yatıracağınızı belirlemelisiniz. Sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenin püf noktasının bir arama motoru seçmekten daha fazlasını içerdiğini kavramak gerekmekte. Ayrıca, hem Bing’de hem de Google’da arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almayı planlıyorsanız, web sitenizin otoriter bir şekilde bir şekilde optimize edilmesi, SEO’ya uygun hale gelmesi gerekir.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu