Android

Joker Virüsü: Banka Hesaplarını Boşaltan Google Play’deki Bu 8 Uygulamayı Hemen Silin

Google, Play Store’de yayınladığı uygulamaları oldukça sıkı denetimlere tabi tutmakta. Aslında resmi bir uygulamanın Google uygulama mağazasından indirildiğinde sizden alacağı izinler dışında hareket etmesi mümkün değil. Ancak bazen bu sekteye uğrayabiliyor.

Her ne kadar milyonlarca dürüst uygulama yayıncısı olsa da bu büyük insan potansiyeli hackerların da dikkatini çekiyor ve ara sıra sızıntılar olabiliyor. Bunlardan bir tanesi de tekrar geri gelen ve banka hesaplarını sessiz sedasız boşaltan Joker Truva atı.

Listedeki pek çok uygulamanın çok genel adları var ve bu durum hangi uygulama temiz hangisi zararlı olanı fark etmelerini zorlaştırıyor.

Google Play Store uygulamaları genellikle kötü niyetli aktörler tarafından şüphelenmeyen kullanıcıların cihazlarına girmek için hedeflenir.

Joker virüsü nedir?

Joker virüsü, geçmişte Play Store güvenlik kontrollerinden kaçmak için kullanılan kötü amaçlı yazılımlardan biriydi. 
Belçika Polisi , Joker virüsüne sızan uygulamaların listesini yayınladı. Bu uygulamalardan bazıları, kullanıcıyı aldatmak için diğer popüler uygulamaları bile taklit eder.

Belçikalı yetkililer, Joker virüsünün bulaştığı sekiz Play Store uygulaması tespit etmiş durumdalar. Listedeki pek çok uygulamanın çok genel adları var, bu da virüslü olanların fark edilmelerini zorlaştırıyor ve bir çok kullanıcı bu virüslü olanları popüler ve resmi muadilleriyle karıştırabilir.

Liste ilk olarak Quick Heal siber güvenlik ajansı tarafından vurgulandı.
Uygulamalar Google tarafından Play Store’dan silindi, ancak siz dahil birçok kullanıcı bunları cihazlarında depolamaya devam ediyor olabilir.

Bu uygulamalar bir an önce akıllı telefonlardan silinmelidir.

Joker virüsü nedir? https://huglero.com

Joker virüsü tespit edilen 8 uygulama şunlar:

  1. Auxiliary Message (Yardımcı Mesaj)
  2. Element Scanner (Öğe Tarayıcı)
  3. Fast Magic SMS (Hızlı Sihirli SMS)
  4. Free CamScanner (Ücretsiz CamScanner)
  5. Go Messages
  6. Super Message (Süper Mesaj)
  7. Super SMS (Süper SMS)
  8. Travel Wallpapers (Seyahat Duvar Kağıtları)

Joker virüsünün kurbanın cihazından SMS mesajları, kişi listesi ve cihaz bilgileri yoluyla sessiz sedasız bilgi çaldığı bilinmekte.

Truva atı olduğu için reklam siteleriyle sessizce etkileşime girer ve ayrıca kurbanın bilgisi dışında premium hizmetlere abone olmasıyla meşhur. Yani tam bir baş belası.

Bu abonelik hizmetleri, kurbanın banka hesabından para çekmeye başlar.

Quick Heal raporuna göre, bu uygulamalar başlangıçta bildirim verilerini almak için kullanılan bildirim erişimi ister.
Uygulama daha sonra bildirimden SMS verilerini almaya devam eder ve Kişiler erişimini ister. Erişim sağlandığında, uygulama telefon görüşmesi izni verir ve yönetir.

Bundan sonra, kullanıcıya görünür herhangi bir kötü niyetli aktivite göstermeden çalışmaya devam eder.

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu