Ford, Gürültü Önleme (Noise Cancelling) Özellikli Köpek Kulübesi Geliştirdi
Ford’un yeni köpek kulübesiyle artık köpekler havai fişek patlamalarından korkmayacak.
Otomotiv devi Ford, Yeni Ford Edge SUV modelinde bulunan özelliklerden olan gürültü önleme (noise cancelling) özelliğine sahip köpek kulübesi geliştirdi.
Hemen her köpek havai fişek patlamasının çıkardığı sesten korkar. Sadece köpek değil tabi, buna diğer evcil hayvanları da dahil edebiliriz.
Kedi, köpek gibi hayvanların kulakları bizimkilerden çok daha fazla hassas olduğu için, bize hoş gelen ve çoluk çocuk eğlenerek izlediğimiz havai fişek gösterileri, hayvanlar için işkenceye dönüşebiliyor.
Hele ülkemizde, hemen her şehirde, açılış, düğün, kutlama vs. gibi etkinliklerin hemen her gün yaşandığını ve uzun süren havai fişek gösterilerin yapıldığını düşünürsek, bu bitmeyen patlama seslerinin hayvanların psikolojisini ne hale getirdiğini tahmin edebilirsiniz. Neyse ki, otomotiv devi Ford, bu soruna bir çözüm getirmiş olabilir. Bazı premium kulaklıklarda ve kendi ürettiği aracı olan Ford Edge SUV modelinde kullanılan Noise-Cancelling yani, Gürültü önleme özelliği, yeni geliştirdiği köpek kulübelerine uygulamış durumda.
Kulübe tıpkı firmanın aracında da bulunan sisteme benzer bir özellikle, yerleşik mikrofonu sayesinde patlamayı ya da gürültüyü algılıyor ve anlık olarak ters frekans oluşturacak bir etki oluşturarak sesi bertaraf ediyor.
Kulübe, gelişmiş izolasyon özelliklerine sahip
Kulübenin dış mimarisi, vibrasyon önleyici platform üstüne kurulmuş olması, dışının mantar benzeri bir katmanla kaplanıp ses geçirgenliğini önlemesi ve hatta ses geçirmez havalandırma sistemine sahip olması, otomatik kapı sayesinde köpeğin hemen içeri girebilmesi gibi özellikleri bünyesinde barındırmakta.
Ford’un yaptığı açıklamaya göre şu an bu ürün bir prototip ve firmanın öncelikleri arasında bulunan bir ürün değil. Ancak bu tarz girişimlerin düşünülüyor olması ve hayvan dostlara öncelik verilmesi çok sevindirici bir haber. Bunun yanında gelecekte bu tarz ürünlerin satıldığını görebilme ihtimalimizi artırması anlamında da çok iyi bir gelişme olarak duruyor.