Blog

2019 Yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde İndirim Uygulandı

2019 Motorlu Taşıtlar Vergisinde indirim Yapılırken, Trafik Cezalarında Zamdan Vazgeçildi

Gıdadan giyime, elektronikten motorlu taşıtlara, her alanda artan zamlar halkı bunaltmış durumda olduğu ortada. Durum elbette bununla sınırlı kalmayıp yeni yılda da bir çok alanda zamlar ve vergi oranlarında artış olacaktı.

Yaklaşan seçimler ve halkın rahatsızlığının farkında olan devlet büyükleri yeni yılda artış olması daha önceden planlanmış bazı kalemlerde indirime gitti ya da zam yapmaktan vazgeçti.

Motorlu taşıtlar vergisi, zaten ülkemizde çok yüksek oranlarda alınmaktaydı. Durumu ele alan cumhurbaşkanı, daha önceden 2019 MTV oranı için belirlenen %23.73 zam oranında değişikliğe gidilmesini istedi.

Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile, MTV artış oranı yeniden belirlenerek indirime gidildi ve zam oranı %15.9 olarak belirlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; “30.11.2018 tarihli ve 30611 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 503 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile edinilen yeniden değerlendirme oranı, 18.2.1963 tarihli ve 197 sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası hükmünün verildiği yetkiye dayanılarak, aynı kanunun 5’inci maddesinde yer alan (I) sayılı tarifi, 6 ncı maddesinde yer alan (II) ve (IV) sayılı tarifeler ve geçici 8 inci maddesinde yer alan (I/A) sayılı tarifesinde bulunan taşıtlar için 2019 yılında motorlu taşıtlar vergisi tutarlarına uygulanmak üzere %15.9 olarak yeniden belirlenmiştir” olarak belirtildi.

Müdahale bununla sınırlı kalmadı ve, çıkarılan özel yasa ile trafik cezalarına zam uygulanmasından vazgeçildi.

Şahsen trafik magandası dolu memleketimizde halkın güvenliği ve refahı için, gelecekse cezalara zam gelseydi de, MTV’de artış olmasaydı, çok daha hayırlı olurdu diye düşünüyorum. Siz nasıl düşünüyorsunuz?

Görsel: haber7

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu