Grammarly Premium Nedir? Ücretsiz Nasıl Alınır (2022)
Dünyanın en iyi İngilizce metin editörü Grammarly nasıl kullanılır? Neden Paylaşımlı Hesapları Kullanmamalısınız?
Grammarly, özellikle de Grammarly Premium ve Business sürümleri, aracın ne olduğunu bilen bir çok insan tarafından sevilerek kullanılıyor, hatta bağımlısı oldukları bir araç.
Benim de öyle. Yıllardan bu yana Grammarly kullanmaktayım ve açık konuşayım hem Premium sürümüne sahibim, hem de Paylaşımlı hesapları denedim.
Şimdi de size tüm sorularınızı cevaplayacak Grammarly Premium nedir, incelemesi ile ilgili bir yazı hazırladım.
Yazıma Grammarly Premium nedir, ne değildir, açıklayarak, ve ardından tüm merak edilen soruları cevaplayarak devam edeceğim.
Dikkatlice okuduktan sonra Grammarly ücretsiz sürümü mü kullanacaksınız ya da Premium satın mı alacaksınız karar vermeniz oldukça kolaylaşağına inanıyorum.
İngilizce seviyeniz ileri düzeydeyse ya da en azından belli bir seviyeye gelmişse (bunun, nedenini aşağıda açıklıyorum) ve tez yazmak ya da akademik makale yazmak, İngilizce Web sitesi yazarlığı ya da İngilizce hatasız mail yazmak gibi İngilizce yazım ile ilgili bir işiniz varsa, Grammarly kullanımı işinizi üst seviyede kolaylaştıracak, size resmen zamandan, kafa yorgunluğundan ve paradan tasarruf ettirecek bir servis.
Gelin beraberce Grammarly, özellikle de Grammarly Premium nedir, ücretsiz ve ücretli sürüm farkları nelerdir, neden piyasada dolaşan illegal paylaşımlı hesaplar bir işinize yaramaz beraberce bakalım.
Grammarly nedir, ne işe yarar?
Grammarly, şu anda dünyanın açık ara en iyi online dilbilgisi denetleme aracı. Yazım hataları, dil bilgisi, noktalama işaretleri, sözcük kullanımı ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli hata türlerini kontrol eder.
Bir blogcu, öğrenci veya yazarsanız, bazı küçük İngilizce hataları tipiktir. Grammarly bu tür durumlarda fazlasıyla işinize yarar.
Unutmamak gerekir ki, Grammarly biz ya da başka dileri konuşan insanlar için değil, bizzat kendi ana dilinde yazım hatası yapanları düzeltmek için, yani ana dili İngilizce olan kesim için yapılmış bir servis.
Yani bu, ana dili ingilizce olmayanlar için faydası çok daha fazla demek.
Servis, yazma aksanınızı ABD İngilizcesinden İngiliz, Kanada veya Avustralya İngilizcesine, ya da tam tersine çevirmemize de yardımcı oluyor. O dillere özgü yazım tarzında yazmanıza ve daha doğal görünen bir ürün çıkarmanızda İsviçre çakısı gibi rol oynar.
Grammarly premium 250 çeşit gramer hatasını tek tuşla çözme özelliğine sahip.
Hepsi bu değil; ayrıca alıntılar için de önerilerde bulunıyor. Ayrıca Grammarly’yi kullanarak yazı stilinizi de geliştirebilirsiniz. (Premium ve Business paketlerinde)
Grammarly kimler için?
Servis, ana dili İngilizce olan kişiler ve İngilizce dilinde o kadar sık yazmayanlar için tasarlanmış. Aynı zamanda profesyonel yazarlar için de ekstra kalkan görevi görüyor. İdeal hedef kitlesi olarak:
- Bloggerlar,
- serbest yazarlar,
- içerik pazarlamacıları,
- metin yazarları,
- yazarlar,
- gazeteciler,
- öğrenciler,
- akademisyenler ve denemeciler,
- içerik yayıncıları,
- küçük işletme sahipleri,
- sık sık İngilizce yazan herkes diyebiliriz.
Grammarly ücretli mi?
Evet. Grammarly servisinin ücretsiz kullanabileceğiniz sürümü olan Grammarly Free mevcut ancak kısıtlı özelliklerle.
Eğer tam performans çalışmasını ve tüm özelliklerinden yararlanmak istiyorsanız, Premium, ya da şirketinizde ekiple beraber kullanmak için Business paketine geçmeniz gerekli.
Grammarly Free vs Grammarly Premium; Farkı ne?
Grammarly ücretsiz sürümü 100 farklı dilbilgisi hatasını çözebilecek şekilde limitlenmiş.
Temel düzeltme okuması yapmak isteyen bir yazarsanız, ücretsiz sürüm sizin için uygun olabilecek temel özelliklere sahip.
Ücretsiz şekilde Grammarly’ye üye olup hemen denemeye başlayabilirsiniz.
Grammarly premium paketi ise,
- kelime hazinesi geliştirme (kişisel sözlüğünüze eklediğiniz kelimeler),
- intihal denetimi,
- 250 farklı türde dilbilgisi çözümleri
- Yazı stili ve tarzı
- Yazım tonu (resmi, cana yakın, eğlenceli vs…)
gibi güçlü işlevleriyle birlikte gelir.
Grammarly Premium pakete ister 1 aylık, ister 3 aylık, isterseniz de yıllık abone olabilirsiniz. Fiyatı ise yukarıda da gördüğünüz gibi;
- Aylık Abonelik: 30 USD
- Üç Aylık Abonelik: 60 USD (tek ödeme olarak faturalandırılır)
- Yıllık Abonelik: 144 USD (tek ödeme olarak faturalandırılır)
Yıllık alım yapılınca aylık 12 dolara geldiği için, eğer öğrenciler gibi kısa süreli bir kaç iş için kullanım yapmayacaksanız, uzun süre İngilizce yazım işiyle ilgilenecekseniz çok daha makul.
Grammarly’yi özel kılan şey ne?
18 Kasım’da çıkan haberleri görmüş müydünüz?
Grammarly 200 milyon dolar daha yatırım aldı ve piyasa değeri 13 milyar dolara ulaştı.
https://techcrunch.com
Bunun anlamı Grammarly servislerinin her geçen gün daha da akıllanıp güçleneceği, varsa eski hataları artık yapmayacağı,. Yani program daha da akıllanacak…
Makale yazmak, özellikle yeni başlayanlar için zor bir iş olabilir. Hele hele İngilizce makale yazmak başlı başına bir uzmanlık alanı, özellikle ana dili İngilizce olmayan kişiler yani bizler için.
Ana dili İngilizce olan bir kişinin okuma tonu, yazılarda görmeye alışık olduğu kelimeler eğer karşısına çıkmaz ve makale ilk paragraftan itibaren amatör işi gibi sırıtırsa, o kişinin yazıyı kısa sürede terk etmesi kaçınılmaz bir durum.
Şöyle bir istatistik var:
Yazınızda dil bilgisi hatalarının olmasının site ziyaretçilerine etkisi oldukça büyük. Yapılan çalışmada bounce Rate – %85 gibi artışa geçerken, ziyaretçilerin reklam tıklama oranlarındaki düşüş %70 gibi kabul edilemez oranlara çıkmış.
Yani yazım hataları gerek Google SERP için, gerek ziyaretçinin sitede geçirdiği süre, gerekse bu yüzden yine dolaylı olarak Google için oldukça önemli.
Daha iyi anlamak için hemen bir örnek verelim:
Bir otomobil haberleri yapan siteye girdiniz.
Yeni model bir araçla ilgili bir yazı var ve bu yazıyla ilgili düşünmeseniz de görmeyi umduğunuz kelime örüntüleri ‘aracın teknik özellikleri, fiyatı, 0-100km/sa hızlanması, iç mekan, makyajlı kasa, görücüye çıktı, 9 ileri otomatik vs. gibi kelime örüntüleri olur.
Eğer bu yazıyı ana dili Türkçe olmayan birisi yazmış olsaydı ve otomobil sitelerinde geçen bu semantik kelime örüntüsünü kullanmayı bilmediği için “9 ileri otomatik vites yerine, ful otomatik transmisyon” gibi kelimeler kullansa hemen alışık olmadığınız kelime kullanımından anlardınız bunu yazanın aslında dile, jargona ve o topluluğa hakim olmadığını.
Dil bilgisi hatası olmasa bile…
İşte İngilizce bloglarda bugün olan durum bu. İngilizce blog sitelerinin büyük çoğunluğu, ana dili İngilizce olmayan insanlar tarafından yazılan ve anlamsız açıklamalarla dolu.
Daha doğrusu, yazara göre anlamlı, halbuki okuyucu o güne kadar öyle bir şey ne konuşmuş ne okumuş…
İşte Grammarly Premium gibi dil bilgisi yazılımlarının işe yaradığı yer burası. Bu yenilikçi araç, yüksek kaliteli İngilizce gramer düzenleme ve anlamlı düzeltmeler hizmetleri sağlamak için sezgisel bir arayüz kullanır.
İngilizce belgelerdeki dil bilgisi hatalarını anında tespit edebilir ve Grammarly premium’u kullanarak anında düzeltebilirsiniz.
Premium Sürüm ayrıca mevcut belgeleri gözden geçirmenize de olanak tanır. Bu, İngilizcenin dilbilgisi filtreleri tarafından reddedilen, hoş olmayan cümleleri yeniden yazmak veya yeniden okumak zorunda kalmadan zamandan tasarruf edebileceğiniz anlamına gelir.
Aynı anda hem yazma becerilerinizi geliştirmek hem de dil bilgisi yeterliliğinizi artırmak istiyorsanız bir Grammarly hesabı satın alma işini gerçekten düşünmelisiniz.
Gelişmiş özelliklerle yazma becerilerinizi geliştirirken kaliteli hizmet alarak zamandan ve emekten tasarruf edebileceksiniz. Öğrenci olarak Grammarly Premium Hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz.
Premium Sürümdeki ileri düzey gelişmiş özellikler sayesinde kısa sürede yazma becerilerinizi geliştirebilirsiniz.
Yani Grammarly premium alarak aslında bir nevi zaman da satın almış oluyorsunuz. Uzunca bir zaman hem de…
Ayrıca servisin böyle bir iddiası olmasa da, benim şahsi düşüncem, size sürekli doğrusunu dikte ederek İngilizce seviyenizin (yazma) gelişmesine büyük katlı sağlıyor.
Mobil cihazlar için Grammarly uygulaması var mı?
Evet. Grammarly’nin akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazlar için uygulaması var ancak tam performansta çalışmayacağı aklınızda bulundurmanız gereken bir durum.
Android cihazımda kullandığım Grammarly sadece klavye olarak yükleniyor, sadece yazım hatalarını düzeltiyor, intihal özelliği yok. Ayrıca her uygulama ile uyumlu değil.
Mesela Quora ya da Reddit’de yazarken kullanmak isterseniz, kelimeler birbirine girip saçmalayabiliyor. Elbette bu gelecek güncellemelerle düzelecek bir durum.
Tam performans kullanmak için ya bilgisayarda tarayıcı üzerinden açmanız, ya, kendi windows uygulamasını indirmeniz, ya da word eklentisi olarak kullanmanız gerekli.
Ancak word eklentisi çok hızlı değil. Kelime düzeltme işlemi, milisaniyelerle de olsa, Word eklentisinde yavaş, kendi uygulaması oldukça hızlı ve akıcı.
Neden İngilizce seviyem ileri olmalı?
Bunun çok bariz bir sebebi var.
Grammarly, kendi yapay zekasına göre düşünüp, cümlelerin olması gerektiği önerileri sizlere gösteriyor, ve düzelt dediğinizde önerdiği şekilde direk düzeltiyor.
Amerikalı arkadaşlarımla ekran paylaşımı yapıp uzun bir texti beraberce inceledik. Onların Grammarly’nin varlığından haberi bile yoktu.
Ne işe yaradığını söyledim ve beraberce makale içinde çıkan 200 kadar hatayı düzeltmeye başladık. Grammarly bazen cümleleri düzelttiğinde, yeniden yazdığında, bazen kelime önerdiğinde, bu doğal anlaşılabilirlikten çıkıyor.
Arkadaşlarım ekrandan cümleyi okuduklarında ‘bu iyi değil, eski haline geri çevir diye bir kaç kere uyardı.
Bu yüzden, İngilizce seviyeniz iyi değilse, Grammarly’nin her önerisini yazıyı anlamlandıramadan kabul ederseniz hata yapmış olabilirsiniz.
Grammarly Türkçe desteği var mı?
Hayır. Maalesef Grammarly’de ne arayüz ne de dil kontrolünde Türkçe dil desteği mevcut değil. Türkçeyi geçtim, İngilizceden başka bir dil de mevcut değil.
Grammarly Premium nasıl para tasarrufu sağlar?
Grammarly açık ara en iyi proof-reader, yani imla düzeltme aracı. Her yazdığınız metin, içerik ya da makaleyi gerçek insanlara kontrol ettirmeye kalkmanızın maliyeti ne olurdu?
Grammarly’nin en uygun kampanyası olan yıllık ücretini ödedikten sonra, bir yıl içerisinde düzelteceğiniz ve intihal kontrolü yapacağınız metinlerin maliyeti kuruşlara, değilse bile liralara kadar düşmekte.
Her şeyden daha önemlisi zaman. Canlı birilerine iş ısmarlaTdığınızda bu bazen bir kaç gün, bazen yoğunluğa göre hafta alırken, Grammarly ile, gece herkes yattıktan sonra, sıcak çayınızı sol elinize alıp, sağ elinizde fareyle yarım saatte içinizi görmeniz çok kolay.
Günümüzde zamandan daha pahalı bir şey var mı?
Peki En iyi intihal aracı Grammarly mi?
Şimdilik hayır. Ücretsiz online olanlar dahil birçok intihal aracını kullandım. Grammarly bunların içinde en iyisi değil ama en hızlısı diyebilirim.
Şu anda en iyi ya da en kapsamlı intihal aracı, benim bildiğim kadarıyla Turnitin. (Daha iyisi varsa yorumlara ekleyebilirsiniz).
Turnitin kullandığımda gördüm ki, herhangi bir kaynak internetten silinmiş olsa da Web.archive‘de bulunur ve Turnitin bunu direk bulabiliyor. Ancak kullanımı çoğunlukla üniversiteler bünyesinde, kısıtlı ve URL denetimi yok. Sadece metin arayabiliyorsunuz.
Bir diğer kullandığım ve Grammarly’den iyi olan plagiarism uygulaması da Quetext. Bu da archive.org belgelerini tarıyor ve Grammarly’den arama sonuçları bakımından iyi.
Antiplagiarism.net ve plagiarism checker X gibi uygulamalar da pratik ve sizi sonuca görünüyor ancak hem ücretsiz online olanlar hem de bunlar sadece arama motoru sonuçlarına odaklanıyor ve pratik değil.
Grammarly, turnitin ya da Quetext gibi olmasa da diğer tümünden verdiği sonuçlar bakımından iyi.
Ama tümünden iyi yapan kısmı, sizi sonuca oldukça hızlı görütüyor ve editör içerisindeyken direk size altını çizip bildiriyor ve düzeltmenize olanak sağlıyor.
İşte tam da bu kısım en sevdiğim ve bana göre en önemli olan özellik. Diğer türlü kaybedeceğiniz zamanı hayal edebiliyor musunuz? Yazıyı Word’e aktar, tekrar yaz, tekrar diğer yere aktar, kontrol et, varsa tekrar en baştan…
Ya da editör içerisinde izin verilse dahi, her düzeltmeden sonra tekrar kontrol et düğmesine bas, 3 5 dakika tekrar bekle ve olmadıysa tekrar düzelt…
Tekrar belirtmekte fayda var. Grammarly oldukça hızlı gelişen ve güncellenen bir uygulama. Bugün en iyisi olmasa da, gelişen veri tabanıyla önümüzdeki süreçte intihal aracı olarak en iyisi olamayacağını kim iddia edebilir ki?
Grammarly nasıl kullanılır?
- İster tarayıcı eklentisini yükleyerek, ister direk kendi adresinden, ister kendi uygulamasını kullanın fark etmiyor. Grammarly hesabınıza girdikten sonra, sol taraftaki “My account” kısmına tıklayarak yeni bir döküman oluşturabilir ya da elinizde yazılı bir döküman varsa onu upload edebilirsiniz.
- Daha sonra hemen ekranın sağındaki öneriler kısmında düzeltilmesi gereken hataları göreceksiniz.
- Buradan ister öneri üzerine tıklayıp düzeltebilir,
- isterseniz de “dismiss” diyerek o öneriyi yok sayabilirsiniz.
- Düzenleme bittikten sonra, sol alt köşede bulunan “plagiarism” bölümüne giderek, dökümanı internetteki 8 milyar kadar sayfa içinde arayıp intihal kontrolü yapabilir,
- eğer varsa, editörden ayrılmadan, hızlıca gerekli düzenlemeyi yapabilirsiniz. Hepsi bu kadar kolay.
Neden Paylaşımlı hesap kullanmamalıyım?
Document limitation
In any 30-day period, you can check up to 300 documents or 150,000 words. In any 24-hour period, you can check up to 100 documents or 50,000 words. This is true for both free and Premium accounts. (If you are an enterprise subscriber, this restriction applies to each of your authorized users.)
https://support.grammarly.com/hc/en-us/articles/115000090911-What-are-the-limitations-when-using-Grammarly-
Piyasada yüzlerce kaynakta Grammarly Premium çerezlerini ve hesaplarını bulabilirsiniz. Bunların hepsi de illegal.
Paylaşımlar hesaplar, daha da kötüsü bazıları da çalıntı hesaplar. Bu illegal hesapları 3-5 Saniyelik bir Google aramasıyla hemen bulabilir, Grammarly Premium Cookie’lerini çok rahat bir şekilde YouTube kanallarında ya da kişisel web sitelerinde erişebilirsiniz, ama bunları kullanmak gerçekten de iş değil nedenini hemen sizlere açıklayayım.
Paylaşımlı illegal hesapların piyasada dolaştığının zaten Grammarly şirketi de farkında.
Bu yüzden de onların da kendilerine ait bir algoritmaları var. Ayrıca bunun ötesinde zaten grammarly kullanımı sınırsız ve sonsuz değil.
Yukarıda İngilizcesinde de belirtildiği gibi, ister Premium hesap olsun ister 150 hesaba paylaşım verebilen bir Business hesap olsun Grammarly hesabının aylık kelime kullanım limiti 150000 kelime ile sınırlandırılmış. 150000 kelimeyi geçtikten sonra intihal kısmı çalışmıyor, bazı diğer öneri özellikleri çalışmıyor ve free sürüm gibi hareket ediyor.
Nasıl mı? Hemen resme bakalım:
Bu yazıyı yazmak için o ‘Grammarly premium Cookies’ denilen çerezlerden birini aldım ve bendeki premium hesapla karşılaştırdım.
Mashable’dan aldığım ve çoktan Google tarafından indexlenmiş bir yazının bir bölümünü aldım iki Grammarly hesabına da yapıştırdım. Soldaki, internette bulunan çerez, sağdaki ise benim gerçek hesabım.
Gördüğünüz gibi ikisinde de editör çalışıyor ancak,
bu resimde gördüğünüz gibi, intihal aracı çalışmıyor. Sebebi çalıntı olan hesabın binlerce kişi tarafından içinden geçilmiş ve aylık limitlerinin dolmuş olması…
Grammarly Premium ücretsiz alma diye bir olay elbette var. Ama sizin düşündüğünüz gibi değil.
O yolları şu şekilde sıralayabiliriz:
Yöntem 1:
Grammarly premium hesaba ücresiz olarak, eğer bir üniversitede öğrenciyseniz, .edu uzantılı email adresiniz var ve üniversitenizin de Grammarly ile anlaşması varsa olabilirsiniz. Mesela Odtü’nün Grammarly hizmeti var ancak altında uyarısıyla beraber. ‘Sistemi çok fazla kullanırsanız iptal ederiz!’.
Yöntem 2:
Bir diğer yol ise, Grammarly satış ortaklığı programına katılır ve gerekli yerlerde programı tanıtırsanız, belli sayıya ulaştığınızda kısıtlı süreyle alabilirsiniz.
Yöntem 3:
İyi bir blog/web sitesine sahip bir blogcu veya web yöneticisi misiniz? Cevabınız evet ise, Grammarly’ye ücretsiz olarak premium erişim elde etme şansınız var. Blogunuzun iyi derecede trafiği olmalıdır dememe gerek yok heralde. Grammarly premium sürümünü ücretsiz olarak denemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Adım 1
Grammarly’nin ücretsiz hesabı için siteye üye olun.
Adım 2
Birkaç gün boyunca Grammarly’nin ücretsiz sürümünü kullanın.
Adım 3
Grammarly ekibine bir e-posta gönderin ve onlara Grammarly’yi kullandığınızı açıklayın. Test etmek için Grammarly premium hesap erişimi istediğinizi ve Grammarly için sponsorlu bir gönderi yapmak istediğinizi belirtin.
Adım 4
Bir süre sonra size bir premium hesap kullanıcı adı ve şifresi gönderecekler. Bu hesap en az bir ay geçerli olacaktır. Birkaç gün test ettikten sonra, üzerine bir inceleme yazısı yazmalısınız.
Adım 5
Makaleyi yayınladıktan sonra Grammarly ekibine gönderin. Bu şekilde Grammarly premium hesabına ücretsiz sahip olabilirsiniz.
Gördüğünüz gibi legal yollardan servise ulaşmak mümkün ancak hem zor, hem sürdürülebilir değil, hem de her yol herkes için uygun değil. Zamanınızı ve enerjinizi buna harcadığınıza değmez. En kısa yol, direk satın alıp, zaman kaybetmeden işe koyulmak olur.
Yazımın bundan sonrasına Grammarly için en iyi alternatifleri, hepsi olmasa da en azından benim test edip beğendiklerimi listeleyeceğim. Tavsiyem hepsine üye olun, hepsini kullanın ve sonucu kendi gözlerinizle görüp test edin.
Grammarly Premium İndirimli nasıl alınır?
Bu iş biraz zaman alan bir durum, ama sık sık işe yarıyor. Önce yukarıda paylaştığım linkten ya da buradan grammarly’ye ücretsiz olarak üye olun. Kredi kartı falan istemiyor. Bir kaç hafta bu şekilde kullanın, girin çıkın vs… Çok fazla geçmeden %50 indirimli üye olun diye mail alacaksınız.
Grammarly haricinde en beğendiğim uygulama olan ProWritingAid ile başlıyorum.
Bir çoğunu kullandım. Şu an piyasada Grammarly arayüzüne benzeyen bir kaç uygulama olsa da, bu işin jelatinine aldanmamak gerekli. Arka plandaki yatırım, yapay zeka, doğruluk ve bugüne kadar gelmiş olan müşteri memnuniyeti oranları maalesef hiç birinde yok.
Ama yine de başka araçları merak ediyorsanız, aşağıdakiler en sevdiklerim ve Grammarly’ye en benzeyen uygulamalar arasında:
1. ProWritingAid
Adından da anlaşılacağı gibi, Pro Writing Aid, profesyonel makaleler ve e-postalar yazarken size oldukça yardımcı olacaktır. Tıpkı Grammarly gibi, bu uygulama da kelime önerileri vermek için otomatikleştirilmiştir. Ayrıca, seçtiğiniz bir tarayıcıya Pro Yazma Yardımı için bir tarayıcı uzantısı ekleyebilirsiniz.
ProwritingAid uygulaması, Grammarly’den iyi mi değil mi, bedava üyeliği aşağıdaki butondan edinip deneyebilir, kendiniz karar verebilirsiniz. Alternatif olarak öncelikle kesinlikle bunu tavsiye ediyorum.
2. Linguix
Grammarly’ye benzeyen bir diğer uygulama da Linguix. Kötü tarafı, ücretsiz sürümüne kaydolduğunuzda olur olmaz ‘bu hatayı düzeltmek için premium ol’ uyarısı verip rahatsız etmesi.
3. Quillbot
Quillbot aslında mükemmel bir rephrase, yani yeniden yazım aracı olsa da, Grammarly gibi bir yazım denetim bölümü de bulunmakta. Quillbot aslında kendi başına farklı bir yazıyı hak eden bir uygulama. Belki önümüzdeki günlerde ona da zaman ayırır ve detaylı şekilde anlatırım.
Quillbot uygulaması içine yapıştırdığınız metni spin etmiyor. Onu tekrar yorumlayarak yazıyor. Menü seçenekleri arasında Grammarly benzeri olsa da ondan daha zayıf bir dil bilgisi düzenleyici kısmı var. İntihal aracı yok, çünkü Quillbot yazıyı kökünden yeniden yazdığı için böyle bir ihtiyacı yok diye düşünmüş olmalılar.
Ama kullandığım zamanlarda yeniden yazdığı yazılarda da %20 üzeri intihal çıktığı olmuştu. Tekrar yazıp, Grammarly ile kontrol etmem gerekti çoğu zaman.
4. Hemingway
Hemingway, masaüstü uygulamasına da sahip olan ücretsiz yazım denetim aracı. Gramer hatalarını ve okunabilirliği test ediyor ve renklendirdiği satırlarda size düzelmesi gereken yerleri belirtiyor. Performans ve doğruluk olarak Grammarly ile kıyaslanamaz ancak gözden kaçırdığınız hatalar için böyle bir ücretsiz aracın olması gayet iyi.
5. Microsoft editor
Microsoft Düzenleyici , Word ve Outlook’ta yazınızı iyileştirmeye yönelik bir araç olarak Microsoft 365 ile birlikte gelen bir düzenleyici. Grammarly gibi, Chrome ve Microsoft Edge için bir uzantı olarak da sunulmakta ve metinleriniz içindeki hataları düzeltmenize olanak tanır.
6. Gramara
Sanıyorum Kanada menşeli Grammarly rakibi olan Gramara uygulaması da ücretsiz ve Grammarly’e benzer bir arayüze sahip. Ama intihal özelliği ve Grammarly gibi okunabilirlik analiz araçları yok.
Umarım Grammarly Premium ile ilgili incelememi beğenmişsinizdir. Eğer yazım hoşunuza gittiyse paylaşmayı, eksik bulduğunuz yer ya da başka söylemek istediğiniz bir durum varsa yorumlarda belirtmeyi unutmayın. Görüşürüz.