Hayvanlar alemi

Jaguarlar Gerçekte Ne Kadar Tehlikeli?

Kedigillerin en ünlülerinden biri olan ve yalnız kovboy olarak takılan Jaguarlar gerçekte ne kadar tehlikeli? Jaguarlar ne yapar, ne yer… Gelin bu muhteşem güzelliği beraber tanıyalım.

Her yıl 24 insanın ölümüne neden olan bu vahşi güzellikle ilgili anlatmaya nereden başlasam gerçekten bilmiyorum.

Kedi ailesindeki üçüncü en büyük kedi, en güçlü ısırık, 5-6 cm uzunluğunda çelik gibi dişler (bunu yetişkin bir erkeğin başparmağının boyutuyla kıyaslayabiliriz), bir cerrahın neşteri gibi keskin pençeler…

Jaguarlar birinci sınıf akrobatlardır, büyük kedilerin içinde en minyon tipli vücuda sahipler ve gece gündüz avlanırlar. Gizlice avlanmak için çok iyi plan yaparlar, doğuştan mükemmel yüzücülerdir. Önlerinde bulunan büyük bir nehri kolaylıkla geçerler ve genellikle kaplumbağalar, balıklar ve kaymanları avlarlar.

Jaguarlar ne yer?

Birincil besin kaynağı kapibaradır. Küçük bir ineğin ölçülerinde bir hayvanı bir ağaca sürükleyip çıkarabilirler. Bu gerçekten muazzam bir güç. Sessizce çok yükseğe sıçrayabilirler. Sessizlik ve kamufle olma konusunda o kadar iyidirler ki, 15cm yakınınıza kadar gelebilir ve her şey için çok geç olana kadar asla bunu fark edemezsiniz.

Jaguarlar Gerçekte Ne Kadar Tehlikeli? https://huglero.com
https://billhatcher.com/Stories/Return-of-the–Jaguar/13

Jaguarlar oldukça güçlü bir ısırma gücüne sahiptirler. Isırdıklarında çenelerini kafatasınıza kilitlerler. İnsan kafatası Jaguarın diğer avladığı hayvanlara göre çok daha yumuşak olduğu için bizi saymamıza bile gerek yok.

Örneğin Jaguarın en sevdiği avlardan biri olan kaymanı yakaladığında, dişlerini kafatasına geçirir, kafatasını kırar, ve bundan sonra avın kurtuluşu yoktur. Gelin bu en muhteşem kediye bir göz atalım…

jaguarlar,jaguarlar ne yapar,jaguarlar hakkında bilgi https://huglero.com/

Oldukça hassas değil mi? Ama aynı ağız bunu da yapabilir…

jaguarlar,jaguarlar ne yapar,jaguarlar hakkında bilgi https://huglero.com/

Bu resimlerin çekildiği belgeseli izledim ve inanın çok etkilendim. Jaguar, hedefini nehir kenarında yatarken gördü. Avına sabitlenmiş şekilde gözlerini dikip devam etti…

Titiz bir planlama ve rakipsiz bir gizlilikle, birdenbire dört ayağıyla suya atladı ve kaymanın tepki verecek zamanı bile olmadı.

jaguarlar,jaguarlar ne yapar,jaguarlar hakkında bilgi https://huglero.com/

Game over. Dişleri o kafaya sıkıca gömülü ve çeneleri kafatasını sıkıyor…

Yorucu bir kavgadan sonra, daha sonra huzur içinde yemek için yemeğini güvenli bir şekilde götürene kadar hareketsiz kalmayacak.

Jaguarın bölgesinde bir nehirde yüzseniz, piranalar endişeleneceğiniz son şey olurdu.

jaguarlar,jaguarlar ne yapar,jaguarlar hakkında bilgi https://huglero.com/

Jaguarlar su altında yüzmekten çekinmezler, nefeslerini tutmakta oldukça ustadırlar.

Çok az hayvan, jaguar gibi gizlilik özelliğine sahiptir. Büyük pençeler vücut ağırlığını eşit şekilde yayar, her adımda dikkatli olurlar ve bazen nefeslerini tutarlar çünkü bazı avlar nefes alışını duyabilir ya da kokusunu alabilir.

Bir jaguarı farketmenin tek yolu, onun orada olduğunu önceden bilmektir genelde. Etrafa bir seyirci olarak sıradan bir şekilde bakmak çok bir işe yaramaz, dikkatli bakmadığın sürece büyük ihtimal görmek mümkün değildir. Bir de ‘Melanistik’ jaguarlar var (melanistik siyah demektir ve albino’nun zıttıdır)…

jaguarlar,jaguarlar ne yapar,jaguarlar hakkında bilgi https://huglero.com/

Kara jaguar, panter olarak da bilinir ve hem melanistik leoparlar hem de jaguarlar, isimlerini eski Yunan panterinden almaktalar.

Bir jaguar, herhangi bir hayvan için oldukça zorlu bir rakiptir. Rahatsız edilmeden yaşadıkları yerde çok tehlikeli hayvanlardır çünkü gerçekten nehrin gerçek sahipleridirler ve kendilerine son derece güvenirler.

Bunlar bir jaguarın tehlikeleri. Nadiren büyük kediler olarak bahsedilir, ancak bence jaguar gizlilik, kurnazlık, atletizm ve düpedüz güzellikte bir numaradır.

Bu da ilginizi çekebilir: Sevda Papağanı Isırma Sorunu Eğitimle Nasıl Engellenir?

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu