BlogTeknolojiWordpress

21 Ücretsiz Hosting Sağlayıcısı: 2022’de Web Siteniz için Kullanabileceğiniz Bedava sunucular

Web sitenizi yayınlamak için ücretsiz hosting sağlayıcı, yani barındırma hizmeti sunan servisler hangileri? 2022 yılında bulabileceğiniz 21 ücretsiz web hosting firmalarını sizler için derledik. Ücretsiz web hosting nasıl alınır merak ediyorsanız, okumaya devam…

Fazla trafik almasını beklemediğiniz, en azından ilk başta sadece sizi ve markanızı online hale getirecek bir web sitesi istiyorsunuz. Bunu yaparken de doğal olarak size fazla maliyet çıkarmasın istiyorsunuz. Haklısınız.

İşte bunu göz önüne alan ve ileride ‘potensiyel müşterim olabilir’ diye düşünen firmalar ücretsiz bir şekilde sunucu barındırma hizmeti sağlamaktalar. Bu servislerden birisini seçip statik sitenizi hayata geçirebilirsiniz.

Devam etmeden önce;

Ücreli hosting ve ücretsiz hosting farkları nelerdir?

Hiç kimse, bir başkasına bedavadan bir şey vermeyeceği iş dünyasında elbette size verilen bir ücretsiz barındırma hizmeti aslında ‘her zaman bedava olmalı’ mantığıyla verilmiyor. Parasını ödeyerek kiraladığınız bir hosting, elbette beraberinde bir çok avantaj getirecektir.

Sunucu şirketlerinin ücretsiz barındırma hizmeti sağlamasının nedeni, ‘müşterinin ayağı alışsın’ düşüncesinden başka bir şey değil elbette.

Tabi bunun yanında bir de markasını kitlelere olabildiğince duyurmak da var.

Bu firmalar statik web sitelerinin yanında uygulama geliştiricileri için de bedava sunucu sağlayıcılığı yapıyorlar. Bunun da mantığı aynı şekilde geleceğe yatırım olmakta.

Ücretsiz hosting kullanmanın dezavantajları nelerdir?

Ücretsiz bir sunucu size barındırma hizmeti verir, ancak bunun yanında başınız sitenizin bir bölümüyle derde girdiğinde, ya da sitenizde güvenlik ihlali gibi olumsuz bir durum olduğunda gözünüzün yaşına bakmadan, daha önce ne kadar uğraştığınızla, kaç gönderi girdiğinizle ilgilenmeden siteyi kökünden askıya alabilir, silebilir.

Hatta bu durumu avantajına çevirmek için kullanan ve ‘sitenizi geri almak istiyorsanız ücretli planlarımızdan birine geçin’ gibi nazik bir şantaj yapma yöntemini kullanan şirketler de yok değil.

Ücretsiz web hosting sağlayıcı - Blogger. Bedava web sitesi açmanın bir yolu https://huglero.com
Google servisi Blogger – Ücretsiz web site servislerinden birisi

Mesela Google bünyesinde bulunan Blogger ile ücretsiz bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Ancak her hangi bir politika ihlalinizde sitenizin uçup gittiğini görmeniz de olasıdır.

Yani, ücretsiz bir hosting, firmaların, serverlerindeki boş alanları değerlendirirken bedava reklamlarını yaptıkları ancak performans, güvenlik, teknik destek, ve sitenin kalıcı olması gibi noktalarda bir garanti vermedikleri servislerdir genelde.

Çok fazla emek harcamanıza gerek olmayacak bir site planlıyorsanız, ya da biraz zaman geçtikten sonra devam etmeye karar verirseniz ücretli bir barındırma servisine geçerim diyorsanız oldukça mantıklı bir seçenek.

Buna karşılık, paylaşımlı bir sunucudan tutun, size adanmış VPS servislere kadar farklı fiyatlarda bir çok ücretli sunucunun, trafik yoğunluğunuza bağlı olarak çok daha iyi bir seçim olacakken, size sağlayacağı yüksek ve STABİL hız, güvenlik protokolleri, sitenizi her daim yedeklemeleri, teknik desteğe ihtiyacınız olduğunda anında size dönüş yapıp sorununuzu çözmede yardımcı olmaları gibi faydaları olacaktır.

Bu da ilginizi çekebilir: Ücretsiz kitap reklamı nasıl yapılır?

ücretsiz hosting sağlayıcı,sunucu kiralama tavsiye,ücretsiz web hosting,ücretsiz web hosting nasıl alınır,bedava sunucu https://huglero.com/

Ücretli Hosting kullanmanın avantajları nedir?

Aşağıdaki ücretsiz hosting listesine geçmeden önce size samimi olarak bir şey söylemek istiyorum. Ücretli bir hosting kiralamak istediğinizde nasıl bir seçim yapmanız en doğrusu olacaktır? Sunucu kiralama tavsiyesi noktasında göz önünde bulundurmanız gereken bir kaç nokta olduğunu düşünüyorum.

Dünyaca ünlü, büyük firmalar mı? Daha küçük olanlar la mı çalışmak gerek?

Ben şahsen daha küçük ve hizmet vereceğiniz kitleye yakın olarak kurulmuş bir firmayı tercih etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bunun bir çok avantajı vardır.

Hostgator, Godady tarzı dev şirketler, büyüktür ve çok müşteriye sahiptir. Ama daha küçük işletmeler gibi sunucu teknolojini kolaylıkla yenileyemezler. Bu büyük maliyet gerektirir. Sonucunda da size sağladığı tabiri caizse ‘antika’ bilgisayar sistemlerinden sitenizi yayımlamak durumunda kalabilirsiniz.

Hostgator ile ilgili geçmiş yıllarda, forumlarda buna yönelik bir tartışma trafiği vardı.

Bu yüzden, örneğin hedef kitleniz Türkiye olsun;

  • Türkiye’den kiralayacağınız bir barındırma servisi, küçük olmasının avantajını kullanarak sistemlerini bir kaç yıla bir en hızlı teknolojiyle güncelleyebilip size daha hızlı bir servis sunabilir,
  • Lokasyon ülke içi olduğu için sunucunuzdan kullanıcının cihazına kadar gitmek zorunda kalan siteniz binlerce km yol kat etmeden hızlıca ulaşıp açılabilir,
  • Teknik bir desteğe ihtiyacınız olduğunda, Filipinli ya da Pakistanlı bir müşteri temsilcisinin saatlerce, hatta bazen günlerce size yardım etmesini beklemez, ‘selamün aleyküm’ deyip direk konuya girebilirsiniz. Yani demek istediğim site hızı kadar, sorunlar çıktığında – ki elbette çıkacak – çözümün de hızlı olması çok önemli. Ziyaretçi sayınız azken bunu çok önemsemeyebilirsiniz. Ancak ziyaretçiler çoğalmaya başladığında siteniz offline olursa sizi soğuk terler basacak, markanızın imajı için endişe etmeye başlayacaksınızdır.
  • Bunun da ötesinde, Türkiye içinde kiralayacağınız bir hosting servisiyle yaratacağınız daha arkadaş canlısı bir muhabbetle, daha uzun yıllar sürecek bir dostluk ve iş ilişkisi kurabilir, site sorunlarınlarınızda anında öncelik alabilirsiniz.
  • Tüm bunlar aslında sitenizin daha uzun soluklu ve sağlıklı olmasında çok önemli etkenlerdir.

Ben bu konuda kesinlikle HOZZT firmasını öneriyorum. Türkiye’de bir kaç farklı hosting şirketinden sonra HOZZT’u denemek istedim ve onlara taşındığım yıldan bu yana bir yere ayrılmadım. Esneye esneye açtığı telefonda, uykusundan uyandırdığımı anladığım için özür dilemek zorunda kaldığım eski hosting müşteri hizmetlerinden sonra, HOZZT müşteri hizmetleri tam bir nimet olmuştu benim için.

Hozzt hem 7/24 canlı desteğe, hem de ışık hızında teknik desteğe sahip. (Tamam bazen 7/24 değil. Genelde canlı chat için gece 4-5 gibi, sabah 7-8 gibi çevrim dışı oluyorlar)

Her türlü sorunda, gece saat 3 de olsa, 3-5 dakikayı geçmeyen cevap süreleri, hemen yardımcı olmaları, hatta ve hatta, eski sunucu şirketinin, ‘üzgünüz bu iş için bir uzman kiralayıp ona yaptırmanız gerekli dedikleri sorunları bile ikiletmeden hemen düzeltmeleri en mükemmel noktaları. Gerçekten de bazen sitede sorun çıktığı zaman ve kodlama konusunda sorun sizi aştığında bir web developer ya da işten anlayan birini kiralamanız gerekebiliyor.

Uzmana parasıyla iş yaptırmanın yanında, sitenin düzelene kadar ulaşılamaz olması da ayrı bir sorun oluyor. Ama HOZZT ekibi, işe çok hakim bir kaç çalışanı sayesinde bu sorunları pata küte çözüp, ‘hallettik’ diyorlar.

Sonucunda herkes mutlu.

E peki, HOZZT sunucularının hızı nasıl?

Aşağıda gördüğünüz gibi HOZZT oldukça hızlı son sistem SSD sunuculara sahip. Sadece HOZZT değil, Türkiyede hizmet veren hemen her sunucu firması zaten SSD’ye sahip. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, paranızın karşılığında size izin verdiği hız, bant genişliği, RAM, vs. vs…

Sunucu kiralama tavsiyesi 2021 - En iyi web site sunucuları hangileri? https://huglero.com
HOZZT sunucu hız değerleri

Server hız testi yaptığımızda HOZZT sunucusunun oldukça hızlı olduğunu görebilirsiniz. Almanya dahi 42ms’de tepki verirken, Türkiye içinin daha hızlı olması elbette kaçınılmaz. Hatta alttaki kendi yayınladıkları tabloya bakarsanız, ABD odaklı olan ve en ünlülerden birisi olan Kinsta’nın bile ABD içerinde değerlerinin daha yüksek olduğunu, HOZZT’un Almanya mesafesinde bile cevap süresinin diğer bir çoğundan daha iyi olduğunu görebilirsiniz.

Ücretsiz web hosting nasıl alınır https://huglero.com
Dünyaca ünlü sunucu firmalarının ortalama hız değerleri

Devam etmeden önce isterseniz buradan Hozzt’a gidip canlı destekle biraz muhabbet edin, ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Tüm bunlardan sonra, gelelim basitçe hazırlayacağınız websitenizi hayata geçirebileceğiniz ücretsiz sunucu firmalarına;

2022’in Ücretsiz sunucuları hangileri?

Diyelim ki bir yazarsınız ve yeni kitabınızın tanıtımı için daha doğrusu kendi yazar kimliğinizin tanıtımı için statik bir web sitesi kurmak istiyorsunuz. Siteniz genel itibariyle sizin biyografiniz, yazdığınız kitaplar, bir kaç fotoğrafınız vb, gibi bir kaç sayfadan oluşan ve pek değiştirme gerektirmeyecek bilgilerden oluşuyor olacak. Bunun için de mantıklı olarak önce ücretsiz bir hostingle başlamak istiyor olabilirsiniz.

Hugo , Jekyll , Gatsby veya Hexo gibi oldukça hızlı site oluşturma sistemlerinden biriyle yapılmış statik bir web sitesi yaptığınızı varsayalım . Veya popüler çerçevelerden biri olan ReactJS , Angular , Vue.js , Svelte … vb. gibi bir JavaScript uygulaması yaptınız. Bu, basit bir yan proje veya sadece öğrenme için bir pratik uygulaması olabilir, ancak hemen her zaman hangi barındırıcı firmayı kullanacağınız ve hangi barındırıcı çalışmanızı tanıtabilmeniz için bir çok özelliği ücretsiz olarak sunuyor ayırt etmesi güç olabiliyor.

Yıl 2022 ve sunucu firmaları arasında artan rekabet nedeniyle statik web sitenizi ücretsiz olarak barındırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Her biri bir şekilde farklılık gösteriyor, ancak esasen hepsi aynı hizmeti sunmakta. Bu nedenle mevcut veya bir sonraki projeniz için düşünebileceğiniz 21 ücretsiz sunucu (barındırma sağlayıcısının) bir listesini oluşturduk.

Bu sağlayıcılardan bazılarını kullanıyorsanız deneyimlerinizi yorumlarda lütfen bizimle de paylaşın.

1. Amazon AWS S3 – (Ücretsiz hosting sağlayıcı en büyük firmalardan birisi)

Amazon AWS , muhtemelen internetteki en bilinen barındırma sağlayıcılarından birisi. AWS’yi seçmeseniz bile, aşağıdaki sağlayıcıların çoğu bunların üzerine kurulduğundan, sonunda AWS’yi kullanıyor olacaksınız. Bunun yerine, web sitenizi doğrudan AWS’de barındırmayı düşünebilirsiniz.

AWS, ilk kullanım yılı için tamamen ücretsizdir. İlk yıldan sonra kullandığınız kadar ücretlendirilirsiniz.

Ücretsiz teklifleri şu şekilde

  • S3 Standart depolama sınıfında 5 GB Amazon S3 depolama alanı
  • 20.000 GET İsteği
  • 2.000 PUT, COPY, POST veya LIST İsteği
  • Bir yıl boyunca her ay 15 GB Veri Aktarımı.

2. Netlify

Netlify, sorunsuz hizmetleri ve birçok özelliğe sahip çok cömert teklifiyle geliştiriciler topluluğunda iyi bir ün kazanmış durumda. Analitik, Formlar, Sunucusuz işlevler ve çok daha fazlasını sunan hepsi bir arada bir platform.

Ücretsiz paketin özelliği şu şekilde:

  • 100 GB / ay bant genişliği
  • 300 dk / ay derleme süresi
  • Sınırsız sayıda web sitesi
  • Git’ten otomatik derlemeler
  • Global Edge ağına dağıtım
  • Her push için site önizlemesi
  • Herhangi bir sürüme anında geri dönme
  • Statik varlıkları ve dinamik sunucusuz işlevleri dağıtma
  • SSL

3. Firebase

Firebase , tam yığın (full stack) bir uygulama başlatmanız için tüm özelliklere sahip olsa da, aynı zamanda çok kullanışlı bir barındırma sağlayıcısıdır. Firebase CLI araçlarıyla kullanımı çok basit .

Ücretsiz kullanım paketi şunları içermekte:

  • 10 GB / ay bant genişliği
  • 10GB depolama
  • Özel alan
  • SSL
  • Sınırsız sayıda web sitesi

4. Cloudflare Pages

Cloudflare Pages , ön uç geliştiricilerin web sitelerinde işbirliği yapmaları ve bunları dağıtmaları için bir JAMstack platformudur. Hizmet hala beta sürümde olduğu için erişim talep etmeniz gerekecek. Cloudflare’nin uç ağı tarafından sağlanan Git entegrasyonu, gelişmiş işbirliği ve hızlı performanslar sunmakta.

Ücretsiz kullanım şunları içeriyor:

  • Bir seferde 1 derleme
  • Ayda 500 yapı
  • Sınırsız site
  • Sınırsız istek
  • Sınırsız bant genişliği

5. Github Pages

Github Pages, ticari olmayan projeler için oldukça popüler bir seçim. GitHub hesabı ve organizasyonu başına tek site ve sınırsız proje sitesi barındırabileceğiniz ücretsiz bir platform.

Ücretsiz plan şunları içerir:

  • Özel alan
  • SSL
  • Konuşlandırmada Bulid

6. Gitlab Pages

Gitlab pages sonsuza kadar sınırsızdır, ancak web sitesinin GitLab deposunda olması gerekir.

Ücretsiz plan şunları içerir:

  • Herhangi bir kişisel veya ticari web sitesi için kullanma,
  • Herhangi bir Static Site Generator (SSG) veya düz HTML kullanma.
  • Projeleriniz, gruplarınız veya kullanıcı hesabınız için web siteleri oluşturma.
  • Sitenizi kendi GitLab örneğinizde veya GitLab.com’da ücretsiz olarak barındırma.
  • Özel alan adlarınızı ve TLS sertifikalarınızı bağlayın.
  • İçeriğinize herhangi bir lisans atama.

7. Vercel

Daha önce Zeit olarak bilinen Vercel , son kullanıcı performanslarına çok odaklanıyor. Ön uç geliştiriciler için özel olarak oluşturulmuş bir platform.

Ücretsiz kullanım şunları içerir:

  • Özel alan
  • SSL
  • Git ile Sürekli Dağıtım
  • Sınırsız web siteleri ve API’ler
  • Node.js, Go ve daha fazlasında Sunucusuz İşlevler

8. Surge

Surge bir süredir piyasada ve geliştiriciler, komut satırı aracı Surge’ı kullanarak projeleri anında dağıtmanın basitliğinden dolayı bu platformu seviyorlar. Sorunsuz ön uç geliştirme için çok sayıda özellik sağlamakta.

Ücretsiz plan şunları içerir:

  • Ücretsiz özel alan desteği
  • Surge.sh alt alanları için ücretsiz SSL
  • tek sayfalı uygulamalar için pushState desteği
  • Özel 404.html sayfaları
  • CLI aracılığıyla engelsiz dağıtım
  • Grunt araç zincirinize kolay entegrasyon
  • Kaynaklar arası kaynak desteği

9. Render

Render, statik siteleri, arka uç API’lerini, veritabanlarını, cron işlerini ve diğer tüm uygulamalarınızı tek bir yerde barındırabileceğiniz, tamamen yönetilebilen bir bulut platformudur.

Ücretsiz plan şunları içerir:

  • Yıldırım hızında CDN
  • Git’ten otomatik sürekli dağıtımlar
  • Tamamen yönetilen SSL ile özel alanlar
  • Sınırsız ortak çalışanlar
  • Sınırsız özel alan
  • Daha hızlı siteler için otomatik Brotli sıkıştırması
  • Yerel HTTP / 2 desteği
  • Otomatik HTTP → HTTPS yönlendirmeleri
  • Özel URL yönlendirmeleri ve yeniden yazma
  • 100 GB / ay bant genişliği dahildir

10. Stormkit

Stormkit, bir JavaScript uygulamasının tüm yaşam döngüsü boyunca karmaşık süreçleri basitleştirip otomatikleştirerek modern uygulamalar için güçlü altyapı sunan JavaScript uygulamaları için uzmanlaşmış bir platform.

Ücretsiz kullanım şunları içeriyor:

  • 1 uygulama
  • 1 takım koltuğu
  • 1 milyon istek (uygulama başına)
  • 50 GB bant genişliği (uygulama başına)
  • Sınırsız alan
  • Sınırsız dağıtım
  • Sınırsız ortam
  • TLS sertifikaları dahil

11. Microsoft Azure

Microsoft Azure Statik Web Uygulamaları, Microsoft’un nispeten yeni bir hizmeti ve hala tanımlanmış bir fiyatlandırmaya sahip değil, ancak ön izlemede ücretsiz.

Ücretsiz plan şunları içeriyor:

  • Yerel geliştirmeden CI / CD için GitHub yerel iş akışlarına kadar üretkenlik
  • Statik içerik için yönetilen küresel kullanılabilirlik
  • Sunucusuz API’ler için dinamik ölçek
  • Özel alan yapılandırması ve kimlik doğrulama ve yetkilendirme dahil olmak üzere kolaylaştırılmış yönetim

12. Hostman

Hostman , mümkün olan en iyi güvenilirliği sağlamak için AWS ve DigitalOcean üzerinde çalışan, çok sayıda özellik ile uygulamanızı barındırmayı ve yönetmeyi zahmetsiz hale getiren tam yığın barındırma sağlayıcısı. Ücretsiz bir hesaptaki statik web siteleri için de oldukça harika.

Ücretsiz plan şunları içerir:

  • Github, Bitbucket veya Gitlab’dan otomatik dağıtımlar
  • Çarpıcı hızda CDN
  • Kutudan çıkar çıkmaz ücretsiz alan adı ve SSL
  • Slack entegrasyonu
  • Sınırsız ortak çalışanlar
  • 100 GB / ay bant genişliği

14. Oracle Cloud

Oracle Cloud aynı zamanda hiçbir ücret ödemeden trafik yoğunluğu düşük barındırma gerektiren projelerde düşünebileceğiniz bir yığın barındırma altyapısını sunan bir diğer platform.

Ücretsiz kullanım özellikleri şunları içeriyor:

  • 1 GB / ay giden veri aktarımı
  • Ayda 10.000 istek
  • Aylık 1GB depolama kapasitesi

15. Deta

Deta, oldukça cömert ücretsiz plan sunan, hızlı uygulamalar oluşturmak için nispeten yeni bir Bulut hizmeti, ancak Deta Drive hizmeti, görüntüleri ve dosyaları yüklemenize, barındırmanıza ve sunmanıza olanak tanıyor olsa da hala geliştirme aşamasında, bu nedenle bunu bilerek bir göz atabilirsiniz.

Ücretsiz plan şunları içeriyor:

  • Sınırsız Veritabanları
  • 2 GB Depolama
  • 25.000 istek / ay

16. Fosshost

Fosshost yalnızca ücretsiz ve açık kaynak yazılım topluluğu için kullanılabilen bir platform. Ücretsiz bir açık kaynak projeniz varsa, bu sağlayıcıyı mutlaka düşünmelisiniz.

17. Fly.io

Fly.io , küresel olarak çalışması gereken uygulamalar için güzel bir platform. Kodunuzu kullanıcılara yakın lokasyonlardan çalıştırır ve uygulamanızın en yoğun olduğu şehirlerde hesaplamayı ölçeklendirir. Bunun yanında statik bir web sitesini ücretsiz olarak da çalıştırabilirsiniz. Fly, web siteniz için kullanmanız için size aylık 10 ABD doları tutarında kredi veriyor.

18. Aerobatic

Aerobatic, özellikle Jekyll, Hugo, Hexo, Gatsby… vb. İle yapılan statik web siteleri için üretilmiş bir platform. Yüksek düzeyde ayarlanmış, amaca yönelik tasarlanmış bir CDN’de çarpıcı hızlı şekilde performans sunar.

Her yeni web sitesinde, tüm Aerobatic özelliklerini test etmek için 30 günlük deneme süresi var, ardından özel alan adı ve SSL gibi özellikler ayda 15 $ ‘dan başlıyor.

Ücretsiz kullanım şu şekilde:

19. DigitalOcean App Platform

Digital Ocean , 3 adede kadar statik web sitesini ücretsiz olarak barındıran App Platform adlı bir hizmet başlattı. Başlangıç ​​katmanında ücretsiz olarak üç statik site oluşturabilir ve dağıtabilirsiniz ve her ek statik site için aylık 3 ABD doları ücret alıyorlar.

20. Heroku

Heroku, ticari olmayan uygulamalar için ücretsizdir. Kullanıma hazır statik web siteleri için barındırma hizmeti sunmuyor, ancak bunu yapabilmek için bazı hilelere ihtiyaç duyulmakta. Statik web sitenizi nasıl barındıracağınızla ilgili bu konuya (İngilizce) göz atabilirsiniz.

21. Qovery

Qovery, geliştirici deneyimini artırmak için Kubernetes’in gücünü, AWS’nin güvenilirliğini ve Heroku’nun basitliğini birleştiren bir platform. Sıfır altyapı yönetimi yatırımı ile uygulama geliştirme döngüsünü hızlandırıp ölçeklendirir. Qovery’nin ana geleceği git dağıtımları, GitHub önizlemesi, geçici ortam, veritabanları, özel etki alanlarıdır.

Ücretsiz plan şunları içerir:

  • En fazla 3 uygulama (Bir uygulama bir konteyner uygulaması, bir veritabanı veya bir aracıdır)
  • Git ile dağıtım
  • Özel alanlar + TLS
  • Qovery tarafından ücretsiz barındırma
  • Topluluk desteği

2022 yılında web siteniz için kullanabileceğiniz ücretsiz sunucu firmaları listemiz bu şekilde. Statik web sitenizi hazırladıktan sonra bu sunuculardan birine sitenizi yükleyebilir ve hemen online hale geçebilirsiniz. Bunlar çok kafa karıştırıcı gibi geliyorsa, Türkiye’de hizmet veren bir sunucu firmasından Wordpress üyeliği alıp, daha kolay yönetici paneline bir site de kurabilirsiniz. Yukarıdaki servisler hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla Göster

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu